Професор Л.Гораль представляла ІФНТУНГ на Міжнародному галузевому формі з енергетичної безпеки 2023

14  березня 2023 в Національному університеті «Полтавська Політехніка ім. Юрія Кондратюка» відбувся ІХ Міжнародний галузевий форум «Енергетична безпека – головний пріоритет розвитку нафтогазової галузі України».

Близько сотні представників українських та міжнародних видобувних, бурових і сервісних компаній, науковців і управлінців обговорили ефективні  механізми підвищення обсягу  видобутку вуглеводнів та визначили пріоритетні напрями розвитку галузі в умовах воєнного стану.

 В цьому конструктивному діалозі між представниками науки, освіти, бізнесу та влади   ІФНТУНГ представляла  професорка кафедри фінансів, д.е.н. Ліліана Гораль.

Для країни , що обороняється і вже тривалий час перебуває у стані війни, забезпечення енергоносіями вуглецевої та невуглецевої генерації як для потреб ЗСУ, так і для потреб економіки  є не лише тактичним, а швидше стратегічним пріоритетом.

Попри війну Полтавська політехніка повертається до формату проведення двічі на рік міжнародних галузевих форумів, присвячених актуальним пріоритетам державної стратегії забезпечення енергонезалежності країни та потребам бізнесу.

На відкриття роботи форуму завітали  народні депутати О. Устенко та А. Боблях, Голова Державної служби геології та надр Р. Опімах, заступних Міністра енергетики Микола Колісник, виконавчий директор Асоціації «Нафта і газ України» Ю. Нагорняк, Виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України А. Петренко, Президент Української асоціації газовидобувних компаній Україн А. Петренко, Президент Української Нафтогазової академії О. Петровський, Голова спілки буровиків України В. Калинович, Генеральний директор ТОВ НТП «Бурова техніка», директор ТОВ «Укрнафтагазсервіс» І. Вітрик, Генеральний директор ТОВ «Везерфорд Україна» О. Тертиченко, директор з розвідки та перспективного розвитку ДТЕК нафтогаз І. Гафич, директор УГВ–сервіс І. МОхній, генеральний директор НКЦ Ньюфолк А. Закревський, директор ТОВ «Геосинтез-інженіринг» І. Полетучій, генеральний директор  ТОВ «Регіон» п. Катеринчук, очільники та представники топ-менеджменту провідних нафтогазовидобувних компаній, що зберігають лідерські позиції на українському ринку нафти і газу.

Форум відбувся у форматі трьох сесій, присвячених питанням видобутку, буріння та інтенсифікації видобутку вуглеводнів.  Під час наукових дискусій представники бізнесу належну увагу приділили нарощуванню обсягів свердловин як основній передумові збільшення видобутку вуглеводнів в Україні , питанням стандартизації як одному з критеріїв якісного  і безаварійного спорудження свердловин, обговоренню питань реалізації колтюбінгових технологій в Україні, розвитку  альтернативної енергетики.  

Окрім обговорення питань адженди професорка Ліліана Гораль   ініціювала безліч важливих домовленостей   про укріплення партнерських відносин з  Полтавською політехнікою, та укладення угод про співпрацю з  міжнародних видобувних, бурових і сервісних компаній : зокрема також домовилася про розширення співпраці, місць практики, формування групи стейхолдерів ІФНТУНГ.

Детальніше про  вагомість проблем , які піднімались  спікерами галузевого форуму ( а пул спікерів цьогорічного форуму вражав представництвом), шляхи їх розв’язання читати тут

 

 

 

  • Полтава Політех форум Енергетична безпека (1)
  • Полтава Політех форум Енергетична безпека (4)
  • Полтава Політех форум Енергетична безпека (титул)
  • Полтава Політех форум Енергетична безпека (2)
  • Полтава Політех форум Енергетична безпека (3)
  • Полтава Політех форум Енергетична безпека (5)
  • Полтава Політех форум Енергетична безпека (5)