Проект Universeh зібрав учасників у Дюссельдорфі

В рамках реалізації проекту Universeh делегація студентів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, у складі: Анастасія Киселюк (гр.НЗ-21-1, ІПНТ), Мар‘яна Рачкевич (гр.АМм-22-1, ІАБЕ), Ірина Жибак (гр.ЕКм-22-1, ІЕМ), Єлизавета Світлична (гр. НІВ-21-2, ІНГІ) та Роман Стецюк (гр.ГР-19-2, ІНГІ), відвідали міжнародну конференцію  «Diversity conference» та міжнародну літню школу «Making Space for Culture & Arts», які проходили на базі1 Дюссельдорфського університету ім. Генріха Гейне (Німеччина) (Heinrich - Heine - Universität Düsseldorf).

Оскільки проект UNIVERSEH глобально підходить до проблем дослідження космосу, на відміну від попередніх, більш технічних конференцій, де студенти представляли свої ідеї та концепції по дослідженню та освоєнню космосу, на Diversity conference, підіймалися питання зручності для людини, рівність прав жінок та чоловіків, расизму, інклюзивності в сфері освоєння космосу. Спікерами на конференції були представники університетів альянсу Universeh.

Своїми враженнями діляться учасники проекту:

2Маряна Рачкевич: «Надзвичайно цікавими були виступи проект менеджера HHU Luisa Elsig, яка  висвітлила теми рівноправ'я, стереотипів складених суспільством стосовно освоєння космосу та інших подібних тем. Виступаючи перед студентами з різних країн, вона використала цікаві прийоми залучення аудиторії, інтерактивні опитування та навіть медитації для кращого розуміння теми. Під час спільного обговорення - World Café, ми як учасники також ділились проблемами які є в наших вузах, та обговорювали шляхами їх вирішення, щоб в подальшому покращити навчально-дослідницьке середовище для студентів, як ІФНТУНГ так і всіх університетів - учасників3 альянсу!"

Анастасія Киселюк: «Надзвичайно цікавими були обговорення складання спеціального меню для вегетеріанців, оскільки зараз людей які не вживають м’ясо стає більше, тому потрібно навчитися пристосовувати суспільство до цього, як наслідок, розробити спеціальне меню. Цей проект дає надзвичайно класні можливості, такі як нові знайомства, покращення рівня англійської мови, вміння працювати в команді, робота над власними концепціями. Наша делегація дуже рада бути частинкою такої класної великої інтернаціональної команди та представляти наш університет на міжнародному рівні, а також висловлюємо подяку координатору проекту, професору Витязю Олегу Юлійовичу за надану можливість та організацію поїздки».

Єлизавета Світлична: «Перебуваючи в німецькому університеті, мені сподобалося спілкуватись із студентами різних університетів Європи, розповідати їм про наш університет, ділитись особливостями організації навчального процесу. Також досить цікаво було вдосконалити навички володіння англійською мовою, поспілкуватися з представниками різних країн, навчити базовим українським фразам французів. Що до самої літньої школи, то організатори створили максимально комфортні умови та запросили найкращих викладачів. Також в нас була унікальна можливість побувати в Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt ( німецький аерокосмічний центр), де готують майбутніх космонавтів до космічних подорожей, вперше наочно побачити скафандри, подивитись з боку на роботу людей, про що я не могла і мріяти».

З вересня чергові етапи реалізації проєкту Universeh відбудуться в Кракові (Польща) та Люксембурзі.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6