Проєкт Part4CM в дії!

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу з листопада 2020 року реалізовує проєкт «Партнерство для пом'якшення наслідків зміни клімату (Part4CM)» (2SOFT/1.3/63), який націлений, в першу чергу, на розвиток і підтримку інноваційної співпраці, що спрямована на пом’якшення наслідків змін клімату в межах транскордонного регіону RO-UA, для забезпечення сталого розвитку територій шляхом організації нового освітнього та дослідницького середовища в галузі енергоефективності.

Впровадження проєкту передбачає низку заходів і дій, які націлені на привернення уваги до питань зміни клімату та мають конкретне практичне значення, зокрема: створення агентства з енергетичного менеджменту (ЕМА) для розробки та впровадження Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату (SECAP); встановлення зарядних станцій для електрокарів на сонячних батареях у містах Ботошані та Івано-Франківськ; реплікування наукового містечка «Нова Енергія» у місті Ботошані (InnoSciPromo) для промоції інноваційної науки серед молоді та навчання людей енергоощадному мисленню. Сюди ж варто віднести й обміни досвідом між партнерами проєкту, семінари та робочі зустрічі. 

1Так, відповідно до плану реалізації проєкту, відбулась зустріч партнерів з представниками Регіонального офісу з питань транскордонного співробітництва (Румунія).  В  обговоренні подальших планів реалізації проєкту взяли участь представники партнерів з української сторони:  проф. Максим Карпаш та доц. Артур Воронич (ІФНТУНГ), Ірина Дарвай (ГО БРІТ – головний бенефіціар проєкту), Ігор Попадюк та Андрій Шпак (Департамент інвестиційної політики Івано-Франківської міської ради) та представники Регіонального офісу з питань транскордонного співробітництва Bogdan Tanasa, Cosmin Ungureanu, Radu Hurjui.

Проєкт впроваджується в рамках Спільної Операційної Програми Румунія-Україна 2014-2020 за співфінансування Європейського Союзу. Тривалість - 1,5 роки (01.11.2020 - 30.04.2022).

 

 

  • 1
  • 2

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця