Перший ефір з ректором ІФНТУНГ у «Приймальні ректора»

Сьогодні в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу вперше відбувся прямий ефір з ректором університету Ігорем ЧУДИКОМ у програмі «Приймальня ректора».

Цей ефір – можливість вільно поспілкуватись з очільником університету, щоб не лише поставити питання, але й висловити думки. 

Перший досвід спілкування виявився вдалим: учасники мали нагоду побачити ректора у різних іпостасях – «студентоцентричного керівника з невеликим досвідом роботи», батька, порадника та людини з її захопленнями та хобі. Представляючи університет, ректор розповідав про переваги навчання, програми мобільності студентів, можливості дуальної форми освіти, підвищення якості освітніх програм та їх відповідності до нових умов на ринку праці тощо.

Багато питань стосувалось можливостей університету, його розвитку, створення нових спеціальностей з урахування декарбонізації та переходу на «зелену» енергетику, підвищення оплати за навчання. Хвилювало присутніх й питання злиття університетів та доля ІФНТУНГ у цьому процесів. Ігор Іванович обґрунтовано пояснив, що унікальний в Україні університет нафтогазового профілю, який забезпечує кадрами нафтогазову та енергетичну галузі та готує левову частку фахівців для відновлення країни, повинен бути збережений, бо наразі альтернативи йому немає. 

Серед переліку запитань студентів цікавили організація навчального процесу, покращення матеріально-технічної бази університету, зокрема умов проживання у гуртожитках, організації харчування, ремонтів спортивних приміщень тощо. 

По батьківськи ректор давав поради вступникам та студентам. Ділився спогадами про своє студентське життя.

Під час ефіру приємно було читати позитивні відгуки батьків та студентів про ІФНТУНГ.

Година ефіру минула швидко, кілька питань через брак часу залишилось без відповіді. Проте, широка палітра питань показала потребу в такому вільному спілкуванні. Тож перший ефір – це тільки перша ластівка для виявлення проблем та спільного пошуку конструктивних рішень.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5