Пакерне обладнання. Закінчування, експлуатація та ремонт свердловин

20 грудня 2023 р. на кафедрі нафтогазових машин та обладнання відбулася зустріч з начальником сектору пакерного сервісу та інжинірингу УНПС ПАТ “Укрнафта” Василем Німаком. Вона стала продовженням циклу зустрічей з випускниками кафедри, які на сьогодні є фахівцями-практиками, і відбулася у змішаному форматі, що дало змогу долучитись усім бажаючим у зручний для них спосіб.

В рамках зустрічі гостем проведено лекцію-семінар на тему: “Пакерне обладнання. Закінчування, експлуатація та ремонт свердловин”, а також круглий стіл за участі гарантів освітніх програм Обладнання нафтових і газових промислів” першого і другого рівнів освіти за спеціальністю 185 Нафтогазова інженерія та технології.

Під час семінару розглянуто такі питання:
– обов’язки та вимоги до «інженера-пакермена»;
– вимоги до пакерного обладнання;
– конструкції пакерів та їх компоновок;
– обладнання для відкритого стовбура: особливості технології спуску, встановлення та тампонування хвостовиків.

Висвітлена лектором інформація покликана розширити знання з дисциплін “Машини та обладнання для видобування нафти і газу” та “Нафтогазопромислові машини і комплекси”.

Завдяки обраному формату до зустрічі долучилися викладачі та здобувачі вищої освіти за освітньо-професійними програмами: “Буріння нафтових і газових свердловин” спеціальність 184 Гірництво, “Буріння свердловин” спеціальність 185 Нафтогазова інженерія та технології (рівень бакалавр) та ОПП “Пошукове, розвідувальне та експлуатаційне буріння нафтових і газових свердловин” спеціальність 185 Нафтогазова інженерія та технології (рівень магістр).
 

  • Nimak
  • Nimak
  • Nimak
  • Nimak
  • Nimak