Освіта + наука + виробництво = висококваліфікований фахівець

Нещодавно до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу завітав очільник АТ «Укртрансгаз» Роман МАЛЮТІН. Він зустрічався з ректором ІФНТУНГ Ігорем ЧУДИКОМ та проректором з наукової роботи Олександром КОНДРАТОМ

У ході зустрічі були обговорені перспективи співпраці у сфері підготовки молодих фахівців за новими напрямками: декарбонізація, автоматизація, впровадження ІТ-рішень та цифрових технологій під час експлуатації підземних сховищ газу. 

Говорили також про підготовку класичних спеціалістів для обслуговування роботи наших газосховищ та газотранспортної системи. Адже АТ «Укртрансгаз» забезпечує діяльність українських підземних сховищ газу, а також здійснює роботи з модернізації та будівництва магістральних газопроводів і об’єктів на них. До слова, 634 працівники Укртрансгаз - Оператор газосховищ України – випускники ІФНТУНГ. 

Очільник АТ «Укртрансгаз», який має понад 20 років досвіду роботи на підприємствах, що займаються транспортуванням та зберіганням газу, та пройшов увесь шлях від оператора та інженера до заступника головного інженера східного регіону Оператора газотранспортної системи України й очільника компанії, вважає: «Університет є основною базою для підготовки спеціалістів у газовій галузі та візіонером у науково-технічних напрацюваннях, які потім використовуємо в роботі». 

Роман МАЛЮТІН подякував колективу університету за багаторічну співпрацю. Очікуємо на подальші продуктивні кроки у реалізації спільних планів для забезпечення кадрової політики галузі.