Осередок молодих талантів

Саме так називають кафедру комп’ютеризованого машинобудування Інституту інженерної механіки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Це – єдина на Прикарпатті кафедра, яка готує висококваліфікованих інженерів-механіків. Такі фахівці зараз надзвичайно затребувані на ринку праці, адже сфера машинобудування займає одну з ключових позицій в економічному секторі країни. Вона поділяється на низку окремих галузей: металообробка, важке машинобудування, суднобудування, тракторобудування, автомобілебудування, верстатобудування, приладобудування, авіабудування, а також залізнична галузь, електротехнічна, сільськогосподарська, ракетобудування та підприємства оборонного комплексу. Звичайно, наше машинобудування не може поки похвалитися Теслою або продуктами компанії Apple, проте найбільший та найпотужніший літак у світі АН-225 «Мрія», комфортабельні автобуси, швидкісні електропоїзди, ракетні комплекси - це справа золотих рук працівників машинобудівної галузі.

Зараз особливо гостро стоїть потреба в інженерах, а саме інженерах-механіках, які в післявоєнний період відбудовуватимуть зруйновані міста, будуть нарощувати виробничі потужності та військовий потенціал нашої країни. І вже цього дня частина студентів кафедри комп’ютеризованого машинобудування працюють на стратегічних підприємствах.

Сьогодні на кафедрі комп’ютеризованого машинобудування відбувся масштабний захід для студентів інженерних спеціальностей з нагоди професійного свята - Дня машинобудівника! 

3Привітати студентів, які опановують фах інженера зібрались викладачі кафедри, випускники, представники бізнесу та інші. З вітальним словом до учасників заходу звернулися ректор університету Ігор Чудик, завідувач кафедри Віталій Панчук, випускник і представник компанії «Прогрестех», яка є провідною в галузі розробки конструкторської документації для таких компаній як Boeing Назар Ільків, випускник і представник ПП «Данея», яке займається розробкою та виготовленням прес-форм та штампів Святослав Окрепкий та інші.

1Після привітань кмітливі студенти презентували свої інженерні роботи, які впродовж року створювали на практичних заняттях. Серед значимих робіт проєкт робота-маніпулятора, призначеного для роботи на Міжнародній космічній станції, що розробив студент-магістрант кафедри Ігор Ніколенко. До слова, ці напрацювання Ігор демонстрував на Міжнародній конференції в Польщі та здобув перемогу.

2Власноруч спроєктував транспортно складського робота із функцією ідентифікації об’єктів  й аспірант Ігор Пронюк. Кожну деталь студент надрукував на 3Д-принтері самостійно, а вже потім контролював процес конструювання. Серед інших презентованих проєктів: високотехнологічний та дуже точний 3-Д принтер Витвицького Володимира; керуючий робот Мельника Олександра; проєкт марсоходу Дрегало Олексія.

Окрім презентації напрацювань кращих студентів кафедри нагороджено грамотами за високі успіхи у навчанні, активну участь у житті кафедри та творчий підхід до інженерії.  

  • 1
  • 8
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7