Оголошено конкурс Consolidator Grant

Оголошено конкурс Consolidator Grant (ERC-2025-COG)

Ви вчений, який хоче зміцнити свою незалежність, створивши дослідницьку групу та продовжуючи розвивати успішну кар’єру в Європі? Грант ERC Consolidator може бути для вас. Ви також можете подати заявку, якщо нещодавно створили незалежну чудову дослідницьку групу та хочете її зміцнити.

 

Хто може подати заявку?

 

Подати заявку можуть дослідники будь-якої національності з 7-12-річним досвідом роботи з моменту отримання PhD , багатообіцяючим науковим досвідом і чудовою дослідницькою пропозицією.

 

Які пропозиції є прийнятними?

 

Критерії

 

Заявки можуть бути подані в будь-якій галузі досліджень.

Гранти ERC діють за принципом «знизу вгору» без заздалегідь визначених пріоритетів.

 

Розташування

 

Дослідження має проводитись у державній чи приватній дослідницькій організації (Host Institution/HI). Це може бути HI, де заявник уже працює, або будь-яка інша HI, розташована в одній із держав-членів ЄС або асоційованих країн.

 

Приймаюча установа

 

Заявки на грант ERC вимагають від одного головного дослідника (PI), який подає заявку від імені приймаючої установи.

 

Команда

 

ERC надає гранти на підтримку проектів, які виконуються окремим дослідником, який може наймати дослідників будь-якої національності як членів команди. Також можливо мати одного або кількох членів команди, які перебувають у неєвропейській країні.

 

Скільки?

 

Гранти Consolidator можуть надаватися до 2 мільйонів євро на період 5 років (пропорційно для проектів меншої тривалості).

Однак додатковий 1 мільйон євро може бути виділений для покриття прийнятних «стартових» витрат для дослідників, які переїжджають із третьої країни до ЄС чи асоційованої країни, та/або придбання основного обладнання та/або доступу до великих об’єктів та /або інші великі витрати на експериментальні та польові роботи.

Грант ERC може покрити до 100% загальних прийнятних прямих витрат на дослідження плюс внесок у розмірі 25% загальних прийнятних витрат на непрямі витрати.

 

Як подати заявку?

 

Заявки на гранти ERC можна подавати лише у відповідь на конкурс пропозицій. ERC проводить щорічні конкурси пропозицій, що охоплюють усі наукові галузі.

Більш детально за посиланням.

Конкурси публікуються на сторінці, на EU Funding & Tenders Portal та в Офіційному журналі Європейського Союзу.

 

Деталі

Call: ERC-2025-CoG

Кінцевий термін: 

14 січня 2025 року - 17:00 за брюссельським часом

 

Оцінювання Consolidator Grant 2025.