Обмінюємось досвідом з естонцями: інтеграція цифрових технологій в освітній процес

У Києві відбувся естонсько-український EdTech бізнес-форум та  прийом міністрів освіти обох держав, в яких брав участь в. о. директора Науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики та екології Андрій ГРИЦАНЧУК.

Відкрили Форум міністри освіти та науки України Оксен ЛІСОВИЙ та Естонії – Крістіна КАЛЛАС. Вони задали тон в обговоренні  можливостей та викликів технологій у сучасній освіті на основі досвіду України та Естонії. Адже основною темою панельної дискусії була роль технологій в сучасній освіті на основі досвіду обох країн. Йшлось також й про важливість інноваційних технологічних рішень для адаптації своїх принципів освіти до вимог сучасного світу та для навчання своїх народів.

Андрій ГРИЦАНЧУК долучився до загального воркшопу естонської компанії  EdTech, в якому були задіяні бізнес-представники Естонії з питань інтеграції цифрових технологій в освітніх процесах. Зокрема, були представлені:  інтерактивний ресурс для навчання хімії та фізики, психологічний додаток для підтримки дітей в освітньому процесі, непересічний підхід до ІТ- освіти від kood/Jõhvi та додаток для прийому іноземних студентів на навчання. Перспективи використання цих технологій – важливі й для ІФНТУНГ.

Крім того, науковець ІФНТУНГ підкреслює, що на Форумі піднімались також питання повоєнного відновлення освіти України, яке без використання сучасних цифрових технологій неможливе.

Освітня спільнота України висловила вдячність естонським друзям за підтримку у важкі часи сьогодення та за можливості поглиблення співпраці, яке естонська сторона ініціює. 

Довідково. Естонська компанія EdTech спеціалізується на освітніх технологіях. З початком війни в Україні компанія переорієнтувала частину своєї діяльності на соціальний проєкт, та на власному прикладі показала, як можна допомагати іншим та разом з цим відкривати нові можливості власного бізнесу.

Анонсуємо новину! Цього року учасники українського ринку освітніх технологій об’єдналися в асоціацію EdTech Ukraine. Мета організації — об’єднати профільні бізнеси для спільного розвитку EdTech-екосистеми в Україні. Офіційний запуск асоціації Edtech Ukraine відбудеться 17 жовтня 2024 року.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4