Обдарованим студентам – стипендії міського голови

31 липня 2023 року на сесії міської ради підтримано рішення про щомісячні стипендії на 2024 рік для обдарованих студентів франківських закладів вищої освіти!

Скільки студентів можуть отримати таку стипендію? Сто!

Хто подаватиме список кандидатів? Заклад вищої освіти за погодженням із органом студентського самоврядування.

Якою буде сума стипендії?  2 500, 00 грн./місяць.

Чи може студент після року отримання стипендії претендувати повторно на неї?  Так, якщо відповідає основним критеріям:

- успішність у навчанні;

- громадська активність за межами ЗВО на території Івано-Франківської міської територіальної громади. Реалізовані власні проєкти, кампанії, заходи; участь у діяльності громадських організацій; робота у складі Молодіжної ради громади; волонтерська діяльність у благодійних фондах, волонтерських штабах та інших організаціях, які здійснюють розвиток волонтерських рухів в Івано-Франківській міській територіальній громаді; сприяння Збройним Силам України та іншим утвореним відповідно до законодавства України військовим формуванням та правоохоронним органам спеціального призначення; популяризація екологічної свідомості та відповідальності серед молоді громади; діяльність, спрямована на формування національної свідомості, патріотичних почуттів, і громадянського обов’язку у всіх верств населення;

- популяризація спорту та здорового способу життя. Реалізовані власні проєкти, кампанії і заходи, спрямовані на профілактику та боротьбу із тютюнопалінням, вживання алкоголю та наркоманією, з іншими шкідливими та небезпечними залежностями серед дітей та молоді Івано-Франківської міської територіальної громади; організація наметових таборів, що мають на меті популяризацію здорового способу життя; участь та досягнення у спортивних змаганнях різних рівнів; організація фізкультурних заходів у громаді для дітей та молоді; пропагування психологічної стійкості та збереження ментального здоров’я; сприяння поширенню інформації про планування сім’ї та основи репродуктивного здоров’я, ролі сім’ї у суспільстві, захист дитинства, материнства та батьківства;

- наукова діяльність. Реалізовані власні проєкти, кампанії і заходи, спрямовані на сприяння, підтримку та розвиток молодих науковців; участь у наукових конференціях, виступи на наукових конференціях; публікація статтей у фахових наукових виданнях; популяризація науки серед молоді;

Перелік критеріїв не є виключним, ЗВО може подавати кандидатів на призначення стипендій, які мають інші вагомі досягнення.

Чи має значення місце юридичної реєстрації місця проживання студента? Ні, має значення лише його відповідність вище вказаним критеріям, навчання на денній або дуальній формі навчання у ЗВО III-IV рівнів акредитації, який зареєстрований та функціонує на території ІФ МТГ.

Це стипендія лише для "державників"? Ні. Гляньте на пункт вище.

Хто та коли приймає рішення про призначення стипендій? Вже у вересні в міській раді буде сформована комісія у кількості мінімум 7 і максимум 20 членів, до складу якої можуть входити депутати Івано-Франківської міської ради, представники Департаменту молодіжної політики та спорту, Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради , ЗВО (за згодою) та громадських організацій, які працюють з молоддю (за згодою).

Кількість студентів, що претендують на призначення стипендії, від кожного закладу вищої освіти визначатиметься пропорційно загальній кількості студентів денної та дуальної форм навчання освітнього рівня бакалавр та магістр. ЗВО, що прийняв рішення про участь у призначенні стипендій студентам до 01 листопада повинен подати у Департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради інформацію-заяву про участь та загальну кількість студентів денної форми навчання освітнього рівня бакалавр та магістр.

Після цього комісія визначить кількість стипендійних "місць" для заявлених закладів вищої освіти, до 01 грудня вони повинні будуть подати у Департамент список кандидатів на присвоєння стипендій.

До кінця грудня комісія шляхом голосування призначить 100 стипендій для 100 студентів на 2024 рік, тобто отримувати її щомісяця студенти будуть вже з січня 2024 року протягом року.

Що прямо зараз робити студенту, який хоче отримати таку стипендію?

Перевірити свою навчальну успішність, описати свою діяльність згідно вище вказаних критеріїв, звернутися до керівництва свого закладу та органу студентського самоврядування щодо можливості подачі саме його як кандидата на призначення премії.

 

Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця