Новий партнер ІФНТУНГ – АТ «Львівгаз»

Основне завдання закладу вищої освіти – якісне навчання студентів, найсучасніша практична підготовка, новітні знання та працевлаштування випускників. Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу займає активну позицію в цьому напрямі, постійно розширюючи горизонти співпраці з провідними компаніями галузі.

Так, днями список галузевих компаній, з якими співпрацює ІФНТУНГ, доповнився ще одним партнером – АТ «Львівгаз». Договір про співпрацю між університетом і компанією, який передбачає спільну діяльність установ для підвищення якості підготовки фахівців підписали символічно у День енергетика - 22 грудня. Від імені ІФНТУНГ договір підписав ректор, академік НАН України Євстахій Крижанівський, від імені АТ «Львівгаз» - начальниця управління з персоналу Леся Мусієнко.

На переконання сторін, вигода від співпраці є обопільною: згодом компанія матиме висококваліфікованих спеціалістів, а для  випускників університету стане потенційним роботодавцем і базою для проходження практики для студентів. У рамках договору, компанія зможе впливати на навчальний процес шляхом надання пропозицій з тематики курсових і дипломних робіт, долучатись до розробки освітніх програм, проведення тренінгів і семінарів тощо.

1«Підписаний сьогодні в стінах університету договір передбачає широкий спектр співпраці та відображає нашу спільну мету: теоретична база, отримана в стінах університету, має підкріплюватися практикою на виробничих потужностях АТ «Львівгаз», - зазначив ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський.

Свою підтримку й обопільну зацікавленість у співпраці висловили на зустрічі проректор з  науково-педагогічної роботи Сергій Куровець, директор Інституту післядипломної освіти Святослав Кісь, завідувачка кафедри газонафтопроводів та газонафтосховищ Оксана Чернова, доцентка кафедри метрології та інформаційно-вимірювальної техніки, керівник Центру дистанційного навчання ІФНТУНГ Наталія Піндус, начальник управління зовнішніх комунікацій АТ «Львівгаз» Петро Лукіянчук, начальник відділу лабораторних вимірювань РАТ «Львівгаз» Руслан Сич.  

2Після урочистостей партнери одразу перейшли до практичної реалізації угоди -  для студентів профільних спеціальностей компанія запроваджує персональні стипендії. Так, четверо найкращих студентів, що навчаються за спеціальностями «Газонафтопроводи та газонафтосховища» та «Метрологія та інформаційно вимірювальна техніка»,  щосеместру отримуватимуть грошові заохочення від АТ «Львівгаз».

3«Майбутні метрологи, інженери, механіки, енергетики матимуть додаткову мотивацію й хороший інструмент для реалізації власного потенціалу. Спільно з професорсько-викладацьким складом університету ми працюємо над тим, щоб молодь навчалась не лише заради диплома, а задля знань й фахової спеціалізації», - зазначив начальник управління зовнішніх комунікацій АТ «Львівгаз» Петро Лукіянчук.

Довідково. АТ «Львівгаз» - найстаріше у своїй галузі вітчизняне підприємство, яке сьогодні є одним з найбільших за рівнем газифікації та обсягами реалізації газу.  

За своїми виробничими показниками та чисельністю працівників АТ «Львівгаз» належить до категорії підприємств, які лідирують на території Львівської області. Вже 160 років компанія забезпечує усі категорії споживачів природним газом. Обсяг споживання природного газу за рік в середньому становить 1,3 мільярдів кубометрів.

Основні види діяльності: транспортування природного газу розподільчими газопроводами; бслуговування та ремонт газових мереж та споруд на них; проєктування та будівництво систем газопостачання з використанням сталевих та поліетиленових газопроводів; встановлення, повірка та ремонт газових лічильників та ін; транспортування газу; обсяги газифікації, обслуговування лічильників.

 

  • 1

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця