Науковці ІГПДУ – про формування кадрів для органів публічної влади

Нещодавно завідувач кафедри публічного управління та адміністрування Інституту гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ, проф. Іван ЛОПУШИНСЬКИЙ та доц. кафедри Володимир КЛЮЦЕВСЬКИЙ взяли участь у Форумі «Кадровий потенціал менеджменту органів державного управління та органів місцевого самоврядування півдня України», що впродовж двох днів проходив на базі ВП «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв».

Учасники Форуму зібрались, щоб інтегрувати діяльність закладів вищої освіти та органів публічного управління у сфері формування кадрового потенціалу органів публічної влади  задля забезпечення високого рівня кваліфікації та компетентності публічних службовців та управлінців нової ґенерації.

У своїх виступах, присвячених діяльності та підготовці кадрів публічних службовців в сучасних умовах державотворення, особливо в умовах правового режиму воєнного стану, представники кафедри зосередили увагу присутніх на потребі модернізації діяльності закладів вищої освіти відповідно до сучасних умов: «Ми маємо чітко усвідомити, що система професійного навчання державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування має пройти період осучаснення, перегляду стереотипів, що сформувалися за останні десятиліття. Саме тому підготовка публічних службовців залишається одним із пріоритетних напрямків адміністративної реформи в Україні».

П. С. Співорганізаторами Форуму виступили: Миколаївська обласна військова адміністрація, Миколаївська міська рада, Херсонська обласна військова адміністрація та Одеська обласна військова адміністрація.