Науковець ІФНТУНГ працює над покращенням Стратегії освіти і науки України

Нещодавно Міністерство освіти та науки України оприлюднило Візію майбутнього освіти і науки, що відображає цілі та принципи розвитку. Візія, зокрема, передбачає створення гідних умов праці, справедливу оплату, нову парадигму навчання та особистісного розвитку, підтримку ментального здоров'я для освітян та науковців.

Важливим кроком для реалізації Візії освіти і науки МОНУ є розроблення відповідної Національної стратегії, робота над якою триває упродовж липня. Експерти, серед яких – науковець ІФНТУНГ, проф. кафедри публічного управління та адміністрування та керівник наукової школи «Управління процесами інтелектокористування в соціально-економічних системах»  Віктор Петренко, допомагають розробляти національну стратегію трансформації. Разом з іншими науковцями, педагогами та освітніми експертами він доопрацьовує презентовану раніше МОН і Мінцифри Візію освіти і науки, розширює та деталізує усі елементи в ній, зокрема цілі на найближчі роки.

Наразі усі експерти акцентують найбільшу увагу на питаннях змісту освіти, менеджменту й управління, підвищення професійної компетенції вчителів і викладачів/наукових працівників.

Крім того, незабаром експерти запропонують також конкретні управлінські рішення, на основі яких будуть генеруватись якісні варіанти для системних вирішень тих чи інших проблем освіти та науки.

1