Науковець ІФНТУНГ доповідав на StarTECH Week 2024 про супутникові дослідження землетрусів

На запрошення керівного комітету UNIVERSEH 2.0.в рамках проєкту NAWA UNIVERSEH2.0 Extended for Ukraine доц.кафедри геодезії та землеустрою ІАБЕ ІФНТУНГ Денис КУХТАР взяв участь у StarTECH Week 2024, який проходив у Кракові (Польща) з 30 вересня – 4 жовтня 2024 року. 

У якості запрошеного науковця (visiting scientist)  доц. Денис КУХТАР  прочитав лекцію на тему «Майбутнє супутникових даних SAR у дослідженні землетрусів: новіможливості для моніторингу та прогнозування в Карпатському регіоні» («The Future of Satellite SAR Data in Earthquake Research: New Possibilities for Monitoring and Prediction in Carpathian Region») в Центрі космічних технологій AGH у м. Краків (Польща). 

Завдяки змішаному формату зустрічі до лекції мали змогу долучитися представники інших п’яти університетів, що беруть участь в проєкті UNIVERSEH 2.0.

Після лекції відбулося обговорення презентованої теми, до якого долучилися представники Центру космічних технологій AGH, зокрема його директор – професор Тадеуш УЛЬ ( prof. Tadeusz Uhl), а також Мішель АРМАНО (Michele Armano) – фахівець Європейського космічного агентства. У результаті дискусії запропоновано можливі варіанти для співпраці та розвитку в напрямі досліджень, що повʼязані із застосуванням даних дистанційного зондування.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4