Наукове стажування в рамках нагороди імені Івана Виговського

Одним із важливих чинників, які визначають якість освіти і можливості наступного працевлаштування студентів, є відповідний професійний рівень викладачів. Науково-педагогічні працівники кафедри геотехногенної безпеки та геоінформатики постійно підвищують кваліфікацію і професійно розвиваються, беручи участь у семінарах, тренінгах, конференціях, майстер-класах, а також у програмах академічної мобільності.

Успішним прикладом такої діяльності стало міжнародне стажування доцента кафедри, Лідії Давибіди, у Вроцлавському технічному університеті. Протягом двох місяців наша співробітниця мала можливість працювати у лабораторіях Факультету геоінженерії, гірництва і геології Вроцлавської політехніки, ознайомитися із методами використання сучасних геоінформаційних систем і технологій у галузі моніторингу довкілля і надрокористування, а також з особливостями організації дистанційного навчання в умовах пандемії.

Крім того, спільно з польськими колегами було реалізовано проект щодо вивчення і моделювання багаторічного режиму підземних вод у межах транскордонного басейну річки Сян. Міжнародне співробітництво для подібних наукових досліджень є особливо актуальним, адже дозволяє отримати інформацію для розробки спільної стратегії управління водними ресурсами.

Наукове стажування тривало в рамках реалізації нагороди імені Івана Виговського (2020). Ця міжнародна програма діє під патронатом Президента Польщі і має на меті визнання заслуг громадян України у розвитку науки, культури та суспільного життя, побудові демократичної держави, спрямованої до Європи. Щорічно номінанти нагороди визначаються рішенням її Капітули, яка складається з делегатів 25 провідних університетів та вищих шкіл Польщі.

  • 1
  • 2
  • 3