Наукова робота молодих науковців

18 травня 2023 року на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів освіти і молодих вчених «Адаптація до глобальних змін та викликів: нові форми економіки, ресурсоефективні технології, захист довкілля».
Організаторами конференції виступили кафедра прикладної економіки інституту
економіки та менеджменту, кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища, за участі Ради молодих вчених ІФНТУНГ. Партнерами університету у проведенні конференції для молодих науковців виступили 4 наукові установи, 10 закладів освіти України, департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради та 2 громадські організації.
Науковий захід об’єднав учасників з понад 24-х закладів освіти із 14 міст України, свої напрацювання представили також представники Азербайджану – Азербайджанського державного університету нафти і промисловості.
Підтримали організацію конференції Рада молодих учених при МОН України, Рада молодих учених НАН України, Рада молодих учених державної установи «Інститут геохімії навколишнього середовища НАН України», ВГО «Інноваційний університет»
Зокрема, в рамках тривалої співпраці до організації конференції долучилися Сумський національний аграрний університет, ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Запорізький національний університет.
Конференція включала дві секцій:
Секція 1. «Розвиток соціально-економічних систем в умовах глобальних змін і
викликів» за спеціальністю 051 Економіка.
Секція 2. «Ресурсоефективні технології та захист довкілля в умовах глобальних змін і викликів за спеціальностями 183 Технології захисту навколишнього середовища та 101 Екологія.
Загалом на секціях обговорено актуальні питання економічного розвитку та екологічної безпеки в умовах сучасних кліматичних викликів. Наразі готується резолюція конференції.
Щиро дякуємо колегам за підтримку конференції, здобувачам освіти, науковцям – за змістовні наукові доробки!

Нагадаємо, що конференція відбувається вже втретє