Наш партнер – ГС «Прикарпатський промисловий кластер»

Буквально місяць тому до Івано-Франківського національного університету нафти і газу завітала голова правління ГС «Прикарпатський промисловий кластер» Наталія Захарова, як учасниця ХІІ Міжнародної науково-технічної конференції «Прогресивні технології в машинобудуванні АТМЕ 2024".

Нагадаємо, що тоді йшлося про актуальні питання, тенденції розвитку, економічні та організаційні аспекти механічної інженерії, інженерної освіти і наукових досліджень, що особливо важливо в часі війни. Також фахівці, об’єднані цією проблематикою, разом міркували над тим, як зробити підготовку студентів ІФНТУНГ більш якісною, відповідною кращим європейським стандартам, насиченою практикою, максимально наближеною до виробничих умов.

З-поміж громад, на теренах яких активно розвивається виробництво і які готові долучитися до реалізації таких планів, - калуська. Власне, Наталія Захарова розповіла тоді про плани м. Калуша стати справжньою промисловою столицею України та підкреслила, що в цих планах важливе місце посідає співпраця з ІФНТУНГ і залучення молоді до інженерних професій. 

І ось тепер, аби об’єднати зусилля науковців і виробничників у підготовці молодих фахівців на основі дуальної освіти та їх залучення в наукові розробки, корисні для бізнесу, громадська спілка «Прикарпатський промисловий кластер» підписала з ІФНТУНГ меморандум про співпрацю, яким передбачено, зокрема, проходження практик здобувачів вищої освіти університету та реалізації дуальної форми здобуття освіти на матеріально-технічній базі кластеру, а відтак – і працевлаштування випускників.

Загалом коло співпраці – дуже широке,  від обопільної підтримки в організації та проведенні навчальної, наукової, інноваційної роботи й до користування лабораторіями, обладнанням, бібліотекою університету за потребами партнерів. Попереду – підвищення кваліфікації працівників кластеру, і, навзаєм, залучення провідних фахівців кластеру до занять зі студентами ІФНТУНГ;  спільні експериментальні розробки;  підбір кадрів для кластеру тощо.

Одне слово, в університеті робиться все можливе для того, аби його випускники виходили в самостійну професійну путь максимально підготовленими, впевненими в собі фахівцями.

 

  • 1
  • 2
  • 22
  • 22