Народжені для миру

В календарі знаменних дат  України, помережаному радісними червоними й сумними чорними позначками, 24 лютого 2022 р. стало либонь найтемнішим днем історії. Завтра – рівно два роки російської повномасштабної навали на нашу державу. 

Два роки болю, два роки горя, два роки втрат… Але водночас два роки звитяги, мужності, беззастережної впевненості в Перемозі Світла над темрявою, Правди над брехнею, Гідності й Честі над ницістю та підлістю. Українці  - хто як може – долучаються до спільної боротьби. Діаспора донатить і виходить на акції протесту проти московських злочинів із закликом до світових лідерів надавати максимальну допомогу їхній історичній Батьківщині  в обороні від агресора. Цивільні громадяни працюють на перемогу волонтерством, внесками в численні фонди допомоги ЗСУ. 

Проте ніхто і ніщо не зрівняється із щоденним подвигом наших вояків, котрі боронять Україну ціною власного життя. Вони, здебільшого не є військовими за фахом, вони не були народжені для війни, але взяли зброю до рук, щоб обстояти право свого народу мирно жити на власній Богом даній землі.  Щоб наступні покоління українців народжувались тільки для миру. Тому кожному захисникові – шана і честь, а кожному загиблому воїну – вічна пам’ять і доземний уклін.

Свою глибоку вдячність тим, хто встав на оборону України, складає й Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. Наші працівники, студенти, випускники зараз також воюють на фронті. Є і ті, кого ми не дочекались зі щитом – вони повернулись додому на щиті. Аби вшанувати їхню пам’ять, ми започаткували на сайті ІФНТУНГ своєрідну книгу воєнної слави. Зараз в ній – імена наших студентів і випускників. Це Фоменко Назарій Юрійович, Вовчук Віктор Борисович, Батюк Сергій Володимирович, Ємельянов Володимир Вадимович, Кадол Віталій Віталійович, Калин Андрій Степанович, Орищук Мар’ян Андрійович, Силкін Сергій Олександрович, Чепіль Андрій Ігорович, Чупак В’ячеслав Петрович, Стефанишин Василь Ігорович, Кручак Богдан Богданович, Селиванов Марк Сергійович, Чуйко Степан Степанович, Зозуля Тарас Васильович, Прошак Андрій Васильович. 

Якщо серед наших читачів є ті, хто може поділитися більшою інформацією про тих, чиє життя було пов’язано з ІФНТУНГ, можете писати на адресу Інформаційно-медійного центру університету press@nung.edu.ua. А тим, хто допоміг нам впорядкувати відомості в розділі «Пам’яті загиблих за незалежність України», висловлюємо велику подяку. Здебільшого це – рідні та близькі наших героїв. Хочемо сказати кожному, в кого нині кривавить серце: «Співчуваємо Вашому горю! Хай Бог гоїть Ваші рани!» Слава Україні! Героям слава!