«Нафтогазова енергетика 2023»: секційні засідання долучались до обговорення важливих питань

Вагомі доповіді від потужних команд профільних науковців й виробничників, партнерів та представників влади прозвучали на Пленарному засіданні  Міжнародного наукового форуму «Нафтогазова енергетика 2023». Проте, не менш важливими були й секційні засідання в рамках Форуму, які теж зосередили свою роботу на важливих питання. Напруженим та продуктивним обговоренням проблематики відзначились засідання 4-х секцій.

2Секцію А «Нафтогазова інженерія (буріння свердловин; видобування нафти і газу; машини нафтогазового профілю, транспортування нафти і газу)» модерував1 директор Інституту нафтогазової інженерії Олег Витязь. Науковці представили на обговорення 42 доповіді, які стосувались особливостей та інновацій у сфері інтенсифікації видобутку та підготовки високов’язкої нафти, норм витрат інгібітора корозії для протикорозійного захисту, застосування гідродинамічного моделювання на етапі оцінки та аналізу інвестиційних проектів, використання виснажених родовищ нафти і газу у геотермальній енергетиці України, енергоефективності газотурбінних установок на компресорних станціях тощо.

Велику увагу доповідачі приділили проблемам експлуатації виснажених родовищ, екологічній складовій при видобуванні вуглеводнів. Проте, всі були одностайні у висновках, що  нафтова промисловість не буде замінена найближчим часом, а стане невід’ємним  чинником у пришвидшенні процесу енергетичного переходу на альтернативні джерела енергії.

 356

18Секцію В «Енергетика та цивільна інженерія майбутнього» модерував директор Інституту архітектури, будівництва та19 енергетики Мирослав Мазур. Доповіді науковців в царині відновлювальної енергетики, енергоефективності, боротьби з викликами сьогодення в енергетичній сфері, будівництва та архітектури були спрямовані на вирішення актуальних питаннь відновленя України, її енергетичної та цивільної інфраструктури, переходу на новітні джерела енергії. Усі виступи підкреслили ключову позицію всього форуму, що майбутнє України та університету – за відновлювальною енергетикою.

 

 191918

8

7

 

Секцію C «Техноекобезпека видобування вуглеводнів» модерував директор Інституту природничих наук і туризму Олександр Трубенко. Основна увага доповідей фокусувалась на екологічній складовій у діяльності нафтогазової галузі. Зокрема, йшлось про оцінку та контроль екологічних ризиків у нафтових компаніях, техногенно-екологічні ризики при експлуатації нафтових і газових родовищ, геотермодинамічну обстановку надр старунського геодинамічного об’єкту тощо.

 

9101112

13Секцію D «Соціально-економічні аспекти нафтогазової енергетики», що засідала у Центрі економічного розвитку «Бізнес-14Інкубатор» ІЕМ, модерувала директорка Інституту економіки та менеджменту Іванна Запухляк.

Учасники секції обговорили особливості цифрового маркетингу в енергетичному секторі, концептуальні засади трансформації енергетики України в повоєнний період, передумови енергетичного переходу вітчизняних підприємств в умовах післявоєнного відновлення, тенденції, виклики та перспективи розвитку людських ресурсів нафтогазових підприємств, розвиток сектору ВДЕ в умовах військового стану, потенціал використання лісової біомаси як джерела енергії та її роль у забезпеченні енергетичної незалежності України, опанування додаткових нафтогазонасичених об’єктів у західному регіоні України як новий напрям інвестиційного потенціалу нафтогазової бази країни, фінансові інструменти стимулювання використання відновлюваних джерел енергії й інші.

151617

 

 

  • 3
  • 7
  • 1
  • 2
  • 4
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10