Від студента до професіонала нафтогазової галузі разом з Нафтогазом!

Група Нафтогаз не лише розміщуватиме замовлення на підготовку профільних спеціалістів у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу (ІФНТУНГ), а й братиме активну участь у їхньому навчанні та розвитку, надаватиме матеріальні та нематеріальні заохочення для студентів.

Все це передбачено меморандумом, підписаним між НАК «Нафтогаз України» та ІФНТУНГ сьогодні, 22 червня 2023 року.

«Попри війну Група Нафтогаз творить своє майбутнє вже сьогодні. Ми створюємо прямі партнерства з університетами, щоб зрощувати та залучати нових фахівців на свої підприємства. Для найкращих студентів дефіцитних спеціальностей Нафтогаз також планує впровадити підтримувальну стипендію, професійний супровід впродовж навчання та гарантоване працевлаштування після випуску. Це наш стратегічний проект для розвитку кадрового потенціалу нафтогазової галузі України», – зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов. 

Зокрема, Група розміщуватиме замовлення на підготовку спеціалістів за шістьма спеціальностями:

185 Нафтогазова інженерія та технології;

103 Науки про землю;

133 Галузеве машинобудування;

174 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка;

175 Інформаційно-вимірювальні технології;

141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

Спільно з університетом Нафтогаз також працюватиме над актуалізацією освітніх програм, надаватиме свої потужності для навчання студентів безпосередньо на виробництві у супроводі наставника від компанії. Для професійного розвитку викладацького складу університету компанія проводитиме стажування наукових і науково-педагогічних працівників на промислових об’єктах Групи Нафтогаз.

Меморандум передбачає й взаємодію у розвитку галузевої науки: формування тем дипломних, магістерських робіт, підготовку наукових статей і методичних посібників на основі реальних бізнес-кейсів.

«Якісна освіта, яка суголосна з сучасними потребами ринку праці, можлива виключно у тісній співпраці закладів вищої освіти з бізнесом. Ми це дуже добре розуміємо, тому й продовжуємо розвивати такі партнерства. Впевнені, що розширення співпраці з Групою Нафтогаз дасть нам як університету та нашим студентам нові можливості для розвитку, а компанії – добре підготовлених спеціалістів у майбутньому», – додав ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігор Чудик.

Творимо професійне майбутнє України разом!