На вістрі часу – проблеми енергетики

Івано-Франківський національний технічний університет став учасником Асоціації енергетичних та природних ресурсів України і взяв участь у першій зустрічі членів організації з представниками влади та урядових організацій. 

До події долучились представники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», видобувного, переробного та енергетичного сектору економіки – група «Галс-Агро», ГК «Західнадрасервіс», АТ "АКУ", НТП «Бурова Техніка», «Укрнафтагазсервіс», «Дрилінг Едвайзер», Хіміко-Технологічна Компанія; державного енергетичного сектору –  «Укрнафта», «Оператор ГТС України», «Укргазвидобування», НАК «Нафтогаз»; а також заступник Міністра енергетики України Світлана Гринчук і представники Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

На порядку денному був поточний стан імплементації законодавства ЄС в Україні, розвиток виробництва біогазу, біометану, біоетанолу, біодизеля, зеленого водню, зеленого аміаку та зеленого метанолу; розвиток виробництва хімічних сполук на базі синтезу з природного та попутного нафтового газу; програми сталого розвитку в напрямку збільшення видобутку важковидобувних запасів та інтенсифікації виснажених родовищ в умовах зеленого переходу. 

За результатами розгляду цих питань, учасникам зустрічі було запропоновано підтримати звернення Асоціації до уряду та Верховної Ради України. Ректор ІФТУНГ Ігор Чудик запропонував додати до їх числа проблему підтримки наукових та освітніх програм галузевих навчальних закладів.

Також на часі було звернення до Міністерства енергетики України з приводу підтримки бронювання 100% співробітників критично важливих для енергетики України державних та приватних підприємств.

Члени Асоціації та запрошені гості мали змогу познайомитися з керівним складом Асоціації – директором Олексієм Колчановим, заступником директора Андрієм Закревським, представником Асоціації в Євросоюзі Євгеном Росіковим.

За сприянням членів Асоціації енергетичних та природних ресурсів України, Асоціація готує Стратегію вступу нафтогазових та нафтосервісних компаній до енергетичних ринків членів ЄС.

 

  • 1
  • 2
  • 11
  • 22
  • 222
  • 22211
  • 9
  • 99