На порядку денному - технології енергетичного виживання

Для учнів фізико-технічного ліцею (гр. Л-33), доцент кафедри інформаційно-вимірювальних технологій Андрій Яворський  провів навчання за напрямком «Технології енергетичного виживання. Резервне електропостачання 3.0».

Учасники зустрічі детально проаналізували, яким чином необхідно підготуватися до можливих тривалих вимкнень електричної енергії (освітлення, зв'язок, водопостачання, опалення та живлення пріоритетного обладнання). Розглянули технологічну сторону енергетичного виживання - основні характеристики різноманітних освітлювальних приладів та систем накопичення електричної енергії.

Обговорювали переваги та недоліки звичайних ліхтариків, кемпінгових ліхтарів, LED-стрічок, павербанків, зарядних станцій та ін.Також, оцінили роботу гібридної сонячної електростанції, як одного з найперспективніших на даний час рішень для енергетичного виживання.

Але це тільки одна із тем серії лекцій ''Технології'', які можуть відвідати старшокласники в ІФНТУНГ. Більше того: варто зголоситись зацікавленим освітнім закладам - і наші викладачі приїдуть до них і прочитають аналогічні лекції  на тему нафтогазових, інформаційних, енергетичних та інших технологій, відповідно до кола інтересів дітей. Це не лише цікаво, але й корисно для визначення вектору подальшого розвитку учнів. У такий спосіб легше виявити їхні вподобання і нахил до певної спеціальності. Адже можливість знайти улюблену справу свого життя - справжній дарунок долі. Не оминайте таку нагоду!

 

  • 1
  • 2
  • 2