Міжнародна співпраця

 

З 19 вересня по 28 вересня 2021 року відбувалася 10-денна «Літня польова школа з гірських екосистем та управління ресурсами» (Summer Field School on Mountain Ecosystems and Resource Management, FSc MER 2021), яку організував науково-дослідницький інститут Grassroots Institute ( Монреаль, Канада).

Ця міжнародна навчальна програма презентувала гірські екосистеми в контексті розвитку людства та природних ресурсів, принципів управління природними ресурсами та управління ресурсами для сталого розвитку гірських територій світу. У програмі також досліджувалося екологічні аспекти збереження гір в умовах зміни клімату. 66 міжнародних партнерів програми, в тому числі і наш університет стали активними учасниками дуже цікавої освітньої події. За 9 днів було проведено 26 технічних сесій, що охоплювали 108 лекцій 97 експертів та викладачів із 36 країн світу, а також 93 доповіді 95 учасників – делегатів. Серед лекторів-експертів – завідувач кафедри туризму, д.т.н. проф. Архипова Л.М. та доцент кафедри туризму, к.геол.н. Коробейникова Я.С., які представили свої бачення розвитку гір та ролі туристичної галузі на прикладі Українських Карпат. Щонайменше тисяча людей дивились лекції в прямому ефірі на www.facebook.com/grassrootsinstitute.net, де трансляція проводилася одночасно.

Записані відеозаписи всіх лекцій та презентацій завантажуються на https://www.youtube.com/user/grassrootsinstitute/playlists,

а слухачі отримують користь від записаних лекцій без будь-яких обмежень.