Міжнародна програма, що сприятиме адаптації освітньої системи України до стандартів ЄС

Днями завідувач кафедри публічного управління та адмініструванняІнституту гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Іван ЛОПУШИНСЬКИЙ за сприяння НУО «Україна в Європі» (Франція) взяв участь у Міжнародній освітній програмі з європейських студій, практики перекладу та парламентаризму. 

Учасники Програми ознайомилися з практикою організації навчального процесу у Вроцлавському університеті, коледжі Триніті Оксфордського університету, Королівському коледжі Кембриджського університету, Лондонській школі економіки та політичних наук. Під час зустрічей з викладачами та студентами цих освітніх закладів на порядку денному стояли питання запозичення до навчального процесу ЗВО України кращих європейських освітніх практик, а також можливості забезпечення академічної мобільності для учасників освітнього процесу з України.

Важливим етапом освітньої програми було ознайомлення з діяльністю Європейського парламенту (Брюссель) та парламенту Великої Британії. Крім того, учасники відвідали Віндзорський замок, резиденцію та бункер військового кабінету Черчілля, Гринвіч, Національну картину галерею Великої Британії та інші історичні об'єкти.

На думку професора Івана ЛОПУШИНСЬКОГО, такі програми сприяють адаптації освітньої системи України до стандартів ЄС, вивченню європейських правил співжиття, практиці засвоєння англійської мови і, відповідно, - прискоренню входження України до європейської спільноти.

 

  • 1
  • 2
  • 3
Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця