Меморандум ДТЕК Нафтогаз – ІФНТУНГ: наповнити документ реальними справами

З такою метою завітали до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу представники ДТЕК «Нафтогаз» – найбільшої в Україні приватної газовидобувної компанії. З цього розпочав свій виступ перед представниками адміністрації ІФНТУНГ, директорами інститутів та завідувачами кафедр директор з розвідки та перспективного розвитку компанії Іван Гафич. Управлінець з багаторічним стажем, який керує  у структурі ДТЕК Нафтогаз напрямками1 2геологорозвідки, буріння, а також вивченням та реалізацією перспективних проектів, справедливо вважає: «Ефективна співпраця між владою, бізнесом, освітою та наукою – важливий фактор динамічного розвитку нафтогазової галузі. Підготовка висококваліфікованих фахівців – це відповідальна місія і для навчальних закладів, і для видо­бувних компаній».

У цьому контексті варто зазначити, що ДТЕК Нафтогаз має налагоджене стратегічне партнерство з ІФНТУНГ – профільним вищим навчальним закладом, який понад 55 років готує фахівців для нафтогазової галузі України й світу. Більше того, за сприяння ДТЕК Нафтогаз було відкрито лабораторію бурових та тампонажних розчинів в ІФНТУНГ, а студенти ЗВО мають можливість проходити практику на газовидобувних підприємствах ДТЕК Нафтогаз, а кращих – за програмою дуальної освіти – працевлаштовують.

«Університет має надзвичайно позитивний досвід співпраці з ДТЕК, проте, - на думку новообраного ректора ІФНТУНГ Ігоря Чудика, - прийшов час розширити рамки співпраці, підписати оновлений Меморандум, який буде відповідати викликам часу, вимогам та потребам, які стоять перед профільною нафтогазовою освітою та тісно пов’язані з впровадженням інновацій науковців ІФНТУНГ у виробництво та із залученням профільного бізнесу до3 формування професійних стандартів та освітніх програм».

Власне з урахуванням всіх обопільних запитів до співпраці колишній випускник ІФНТУНГ, а сьогодні – менеджер з навчання персоналу ДТЕК Нафтогаз, Володимир Гриманюк презентував основні напрями реалізації положень Меморандуму, серед яких – трансформація вищої профільної освіти:

  • Якісна первинна підготовка фахівців для групи ДТЕК з пріоритетом на працевлаштування
  • Вдосконалення матеріально-технічної бази університету
  • Вдосконалення освітніх програм

4Окрема увага сфокусована на пілотуванні новітніх розробок та технологічних рішень та формуванні тематики науково-дослідних робіт студентів, курсового й дипломного проектування під потреби бізнесу.

У близькій перспективі більш тісною стане співпраця між ІФНТУНГ та ДТЕК у сфері підвищення кваліфікації персоналу бізнесу на базі сучасних інноваційних рішень та підтримці соціальних ініціатив. Усі сторони налаштовані на плідну співпрацю на результат, щоб Меморандум став не просто документом, а був наповнений реальними справами.

Знаковим у цьому контексті став подарунок для ІФНТУНГ від ДТЕК Нафтогаз – буровий керн, завдяки міцності якого здійснюється глибинне буріння.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7