Майстер клас з волоконно-оптичного зварювання (сплайсингу)

20 листопада  спеціалістами  інтернет провайдера  UTeam, у цікавій невимушеній обстановці, був проведений майстер клас  процесів зварювання оптичних волокон.  

Волоконно-оптичні технології на сьогоднішній день є основним способом передачі інформації. Бурхливий розвиток телекомунікаційної індустрії стимулює все ширше використання оптоволоконних каналів зв'язку, для яких в даний час використовуються  кварцові світлопроводи, здатні передавати оптичний сигнал з мінімальними втратами на відстань в кілька сотень кілометрів, а  при менших відстанях збільшується застосування  полімерних оптичних волокон.

Ключовою операцією при прокладанні оптичних волокон є процес зварювання. Волоконно-оптичні кабелі доводиться зварювати на входах в будівлю, в електромонтажних шафах, муфтах і в будь-якій точці між  терміналами. Окрім  надійного з’єднання елементів кабелю, процес зварювання повинен забезпечити мінімальні втрати сигналу волоконно-оптичних ліній в місці розміщення  зварного шва.   

Під час проведення майстер класу спочатку  розглядалися   питання історії виникнення оптичного зв'язку, будови  волоконно-оптичних кабелів та матеріалів для їхнього виготовлення, а потім  було продемонстровано технології зварювання для оптичних кабелів різних марок. На завершення  студенти самостійно могли виконати зварні з'єднання, що підтвердило велику ефективність заняття.  Після проведення теоретичної та практичної частини заходу, спеціалісти інтернет провайдера  UTeam дали відповіді на запитання та відбулася дискусія. В проведенні майстер класу взяли  участь студенти спеціальності 131 “Прикладна механіка” ОПП  “Інжиніринг зварювальних технологій”, “Зварювання та споріднені технології”  та викладачі кафедри.

Студенти та викладачі кафедри вдячні компанії UTeam за проведення майстер класу та надані матеріали і обладнання.

 

  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg
  • jpg