МАРІЯ ТЄМЧЕНКО – ПЕРШИЙ АМБАСАДОР БАСЕЙНУ ДНІСТРА

 

 

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Державне агентство водних ресурсів України, Дністровське БУВР спільно з проєктом ЄС EU4Environment - Водні ресурси та дані про навколишнє середовище проводило конкурс «Амбасадора басейну Дністра».

Першим амбасадором стала студентка 2 курсу ЕКО-21-1 Марія Тємченко.

Статуетку Амбасадора і сертифікат на 15 000 гривень для реалізації власної програми заходів переможниці вручив в.о. начальника Дністровського БУВР Віталій Андрійчук.

На думку амбасадора, з найефективніших методів популяризації басейну Дністра є залучення молоді, а саме студентів для втілення освітніх заходів, спрямованих на підвищення екологічної свідомості серед місцевого населення басейн Дністра. Заходи, які були запропоновані у програмі:

1. Освітня програма: проведення конференції, долучивши до участі і обговорення студентів.

2. Проведення дослідження. Залучивши до цього студентів або школярів, це не тільки підвищує інтерес до вивчення басейну річки, але й дасть змогу знайти шляхи покращення становища.

3. Туристичний похід. Невелика прогулянка з корисною розмовою про стан Дністра, забруднення та методи поліпшення стану.

4. Створення блогу. Таким ресурсом можна охопити більшу кількість людей і їхню увагу, залучити населення до обговорення.

5. Благодійна акція. В рамках акції пропоную висадити рослини. Наразі актуальною проблемою є вирубка дерев, така акція хоч і є маленьким, але важливим кроком в рятуванні річки.

Марію Тємченко привітали з перемогою голова Басейнової ради Дністра Олег Мандрик і завідувач кафедри екології Ярослав Адаменко, побажали успіхів у досягнені поставлених цілях та підтримку в проведенні заходів.

Марію Тємченко привітали випускники кафедри екології, які є працівниками БУВР Мар’яна Трач, Зоряна Мирона і Ольга Ленчук.

 

Дністровський БУВР: https://www.facebook.com/vodaif.gov.ua

ІФНТУНГ: https://nung.edu.ua/news/studentka-ifntunh-stala-ambasadorkoyu-baseynu-dnistra

 

 

 

  • Студенти екологи
  • Студенти екологи
  • Студенти екологи
  • Студенти екологи
  • Студенти екологи
  • Студенти-екологи
  • Студенти-екологи