Літера «Н» – це нафта

Тобто – Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, який презентує цю літеру в Івано-Франківській абетці, що побачила світ на День міста – 7 травня 2022 року та над якою творчий колектив працював пів року. 

Як повідомляє "Репортер", "Абетка Івано-Франківська" – це невеличкий екскурс у минувшину та сьогодення міста. Чому обрали ІФНТУНГ? На це питання має відповідь краєзнавець Іван Бондарєв:  «Цей університет вирізняється на тлі інших вишів міста. Насамперед тим, що аналогів йому в Україні немає. Юристів, економістів, усіляких менеджерів вчать будь-де, а суворих операторів морських бурових платформ, будівничих газопроводів чи проєктантів нафтобаз готують лише у Франківську».

А ще ІФНТУНГ займає величезну територію, має окреме студентське містечко, де всі корпуси стоять близько один від одного, є навіть свій басейн. Коли ще не було сфери ІТ, хлопці обирали нафтогазові спеціальності, де були високі зарплати.

Упродовж років університет утримує свій високий статус. За результатами 2022 року ІФНТУНГ увійшов до десятки найкращих технічних ЗВО України.

1