Лекція від стейкхолдерів: Sigma Software

Послухати лекцію в офісі одного із стейкхолдерів – компанії Sigma Software, випала нагода студентам кафедри інженерії програмного забезпечення Інституту інформаційних технологій. Досвідом та інсайтами з присутніми студентами поділився, керівник офісу компанії Роман Микитюк. Він  представив студентам можливості для їхнього професійного росту, такі як чотиритижневі практики у створенні власного pet-проекту під керівництвом досвідчених фахівців (курс Campa), інтернатура за системою дуальної освіти із стипендією, а також можливість безкоштовного відвідування професійних мітапів. Крім того, компанія надає активну 2підтримку стартап-екосистеми, включаючи можливість отримання фінансової підтримки від бізнес-ангелів. 

Обговорили також важливе питання дотримання принципів розробки, таких як Чистий код і принципи SOLID, які є фундаментом якісної розробки програмного забезпечення. Торкнулися також питань рефакторингу та реінжинірингу. 

Наприкінці заходу відбулася сесія питань і відповідей (Q&A), під час якої Роман Микитюк відповів на запитання студентів щодо сучасного стану, актуальності та напрямків розвитку різних технологій і відповідних запитів ринку праці до освіти та претендентів на працевлаштування. Студенти відзначили цінність зустрічі зі стейкхолдером, яка надала їм можливість отримати цінний інсайт у галузь розробки програмного забезпечення та розглянути перспективи їх майбутньої кар'єри на1 ринку праці. 

Довідково. Холдинг Sigma об'єднує понад 2000 розробників, які ведуть розробку програмного забезпечення для різних бізнес-сегментів в складі холдингу, співпрацюючи із такими гігантами, як Volvo, Daimler, Generale та понад 80 іншими компаніями. При цьому компанія відома своєю експертизою в роботі з різними технологіями, як новітніми так і традиційними, а також застосовує різноманітні інструменти, включаючи ChatGPT та власну систему штучного інтелекту, оперує Big Data. Компанія надає аутсорсингові послуги у як розробці програмного забезпечення для різних бізнесів в межах холдингу, так і розробці інформаційних систем "під ключ" для сторонніх клієнтів.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4