Крізь терни – до роботи своєї мрії!

Партнер університету – компанія «Укргазвидобування» з метою нарощування потенційного резерву кадрів започаткувала Проєкт початкової професійної підготовки молоді, який вже дав свої результати. Так, з 2022 року його учасниками стали 40 студентів, 12 кращих долучились до колективу найбільшої газовидобувної компанії країни. Серед них і студентка 4 курсу спеціальності «Екологія» Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу —  Іванна Клюсяк.

Загалом програма з початкової професійної підготовки від Укргазвидобування — це проєкт для амбітних молодих людей, які самі будують власне майбутнє і ще в статусі студентів знають, як хочуть розвивати свою кар'єру. Студенти приходять в колектив найбільшої газовидобувної компанії, щоб взяти участь в реальних проєктах, втілювати в життя новітні ідеї та розвивати свої гнучкі навички. Укргазвидобування, в свою чергу, забезпечило молодих фахівців професійними наставниками, які готові ділитися досвідом та інвестувати час в розвиток нових талантів.

"Це взаємовигідний проєкт: компанія допомагає студентам зробити перші кроки та почати формувати практичний досвід роботи, без якого неможлива висока кваліфікація майбутніх фахівців, а також відбирає кращих студентів для подальшого працевлаштування на постійне місце роботи", — коментує Оксана Редюк, начальниця відділу навчання та розвитку персоналу Укргазвидобування. – "Таким чином, програма з початкової професійної підготовки допомагає молоді самореалізуватися. За її підсумками 12 найбільш активних та результативних студентів вже приєдналися до колективу Укргазвидобування".

Загалом у конкурсному відборі взяли участь студенти профільних вишів. Підготовка молоді тривала від 3 до 6 місяців. На цей період учасники проекту на посаді «стажист» не тільки працювали з наставником пліч-о-пліч, мали доступ до корпоративної навчальної платформи, а ще й отримували заробітну плату. Важливим фактором для студентів є графік роботи, який також адаптувався під розклад лекцій в навчальних закладах. Студенти практикувалися як в апараті управління Укргазвидобування, так і в його філії УкрНДІгаз.

1Своїми враженнями від проходження початкової професійної підготовки та рекомендаціями  ділиться наша студентка Іванна Клюсяк: «Раніше мені не вірилось, що зможу потрапити на роботу в одну з найбільших газовидобувних компаній у Центральній і Східній Європі, або взагалі на будь-яку іншу роботу за спеціальністю. Здавалося, що крім мене є набагато розумніші та впевненіші люди. Як тільки я побачила на DEEP платформі оголошення про набір на стажування, то я сказала собі: «Все! Не прогав цю можливість, навіть якщо відмовлять – це буде хорошим досвідом».
Я щиро вдячна Укргазвидобуванню за набутий досвід, університету – за нові знання. Скільки знайомств та нових людей з’явилось у моєму житті, скільки нових місць було відвідано! Отже, дорогі студенти, як тільки є якась можливість, що стосується роботи мрії, обов’язково ловіть її».

Дякуємо нашим партнерам за підтримку розумних і талановитих студентів!