Конституція – наш дороговказ

Напередодні Дня Конституції в Івано-Франківському міському об'єднанні Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка відбулася диспут-зустріч науковців із молоддю Прикарпаття на тему «Конституція України, права і обовʼязки молодого покоління, реалії військового стану».

Захід став платформою для обговорення та обміну думками людей з різним досвідом і поглядами, науковців і студентів щодо Основного Закону України,  який закріплює наші обов’язки перед державою і визначає наш шлях як країни. Адже саме засади його ухвалення 27 років тому є засадами нашої боротьби зараз і пояснюють, чому й за що ми б’ємося. Це право українського народу на самовизначення, всенародно схвалена незалежність України, незворотність шляху до Європи, відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім і прийдешніми поколіннями.

1До організації та проведення зустрічі долучилися студенти-магістри Інституту гуманітарної підготовки та державного управління гр. ФІЛм-22-1 Тетяна Паньків і Владислав Бринда, а також науковий керівник, д.і.н., професор кафедри філології та перекладу Олег Малярчук. Вони виступили з доповідями, які стосувалися основних засад ухвалення Конституції України, що стали засадами нашої боротьби з рашистським окупантом, який зазіхнув на знищення найважливіших цінностей, розпочавши збройну агресію проти нашої держави.

За словами студентів, захід надав цінну можливість зібратися разом, щоб зробити спільний внесок у колективні знання про українську Конституцію, сприяв глибшому усвідомленню правових і геополітичних питань, що впливають на Україну.