Конференція з космічних ресурсів: цікаво, пізнавально, космічно

З 20 по 24 травня цього року 8 студенток ІФНТУНГ різних спеціальностей взяли участь у 🇵🇱VI Міжнародній конференції з космічних ресурсів.

🤝Впродовж 20-24 травня в рамках міжнародного проекту UNIVERSEN 2.0 Extended for Ukraine делегація нашого університету,  а саме: 🙋‍♀️Вероніка Чудик (гр. ІП-22-2),  взяла участь в низці заходів та подій у рамках Тижня космосу в Кракові. Координацію проєкту UNIVERSEH 2.0-Extended for Ukraine з боку Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу здійснює директор Інституту нафтогазової інженерії, професор Олег Витязь.

Упродовж перших трьох днів наші студенти були активними учасниками воркшопів на яких розглядалася проблематика дистанційного зондування Землі. Студенти отримали інформацію та практичні навички з таких тем: методи отримання інформації, формування зображень, включаючи супутникові та дронові; технології збору даних їх попередня обробка та класифікація; обробка, аналіз та інтерпретації результатів; особливості застосування сучасних технологій аерокосмічних спостережень та практичні аспекти пов’язаних з реальними проблемами в області автоматизованого збору та аналізу даних зображень; практикум з програмного забезпечення для обробки даних.

🚩 23-24 травня делегація університету взяла участь в VII Конференції з космічних ресурсів KGK2024 (VIIth SPACE RESOURCES CONFERENCE TOWARDS ARTEMIS GENERATION), яка відбулася в Університеті AGH (Краків, Польща). Доцент кафедри геодезії та землеустрою Денис Кухтар, студентки Вероніка Чудик (гр. ІП-22-2) та Діана Яворська (гр. ГЗ-21-1) зробили наукові доповіді на сесії конференції, де доповідачами також були відомі вчені у галузі космічних технологій з Каліфорнійського університету (США), Цукубського університету (Японія), Університет Тохоку (Японія) та Міжнародного космічного університету (Франція).

🏆На науковому форумі студентки університету виступали з презентаціями, постерами, змагалися за краще представлення своєї роботи. Вони також брали участь у цікавих воркшопах, вчилися працювати з Goggle Earth Engine та програмним забезпеченням Limon. На воркшопах була можливість працювати із супутниковими зображеннями та проводити моніторинг кліматичних змін, екологічні дослідження, виконувати аналіз даних для подальшої роботи, а також практичні завдання різної складності.

🔥 Важливість Конференції для сучасних та майбутніх наукових досліджень та розробок важко переоцінити. Найкращою оцінкою цього непересічного досвіду та наукової атмосфери – це враження студентів. Всі учасниці вважають, що це була неймовірна можливість поглибити знання та почути нові ідеї щодо використання космічних ресурсів. Три дні воркшопів були насичені практичними заняттями, що сприяло активному засвоєнню нової інформації. 🔥 Конференція вразила високим рівнем доповідей та наукових презентацій. Учасники мали можливість почути виступи провідних фахівців галузі, дізнатися про найновіші дослідження та технології. 🎉Гала-вечір став прекрасним завершенням події, надавши можливість учасникам у невимушеній атмосфері поспілкуватися та обмінятися враженнями. Організація всього заходу була на найвищому рівні. Було цікаво, інформативно, комфортно та натхненно.

🫶 Студентки висловлюють також щиру подяку польській стороні та іншим університетам-партнерам за організацію масштабних цікавих заходів. Особлива подяка керівнику – директору Інститут нафтогазової інженерії, проф. Олегу ВИТЯЗЮ за можливість бути частиною такого неймовірного проекту!

Докладніше про враження: https://nung.edu.ua/.../konferentsiya-z-kosmichnykh...

  • 1
  • 1