«Клуб дилетантів» зробив свій внесок у перемогу над ворогом

Українці добре знають, що гуртом до снаги навіть батька бити, а вже ворога – й поготів. Тож, мабуть, не випадково саме на наших теренах ще з майданівських часів широко розвинувся волонтерський рух і доброчинність, що об’єднує однодумців  різних вікових груп і статусу заради спільної справи.

Власне, така справа згуртувала й викладачів, студентів, аспірантів і випускників Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, де вперше відбулась гра «Клуб дилетантів». Якщо ви про таку раніше не чули – не дивно. Це – нова розвага на кшталт вікторини, де команди шукають правильну відповідь на питання, якими навряд чи хтось цікавиться в повсякденні. Наприклад, скільки разів за хвилину б’є блискавка… на всій планеті? Чи скільки фільмів загалом було знято про Джеймса Бонда впродовж всієї історії кінемаграфа ? А оскільки відповідь людини, котра не є  вузькопрофільним фахівцем, у таких випадках буде майже навмання, то й назва гри відразу окреслює її формат – дилетантський, однак дуже легкий і веселий.

Та й була б ця забава суто приємним дозвіллям, якби не її мета – долучитися до збору коштів на FPV дрон для потреб підрозділу розвідки 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», а також –  на пікап для стрілецької роти 78-го окремого батальйону ТрО – значить, щоб гуртом ворога бити. Ініціатор та організатор товариської зустрічі, доцент кафедри публічного управління та адміністрування Олег Серняк, розповідає, що подія відбулася завдяки сприянню Всеукраїнської ініціативи "Активна Громада" від Інституту «Республіка» та Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

У змаганні взяли участь шість команд - команда студентів спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» ІФНТУНГ під назвою «Оптимістичні ДІДи»,  команда студентів першого курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» ІФНТУНГ під назвою «Люті управлінці», команда викладачів кафедри публічного управління та адміністрування ІФНТУНГ під назвою «Баран&Ko», команда викладачів кафедри суспільних наук ІФНТУНГ під назвою «ПІІФ», збірна команда студентів третього курсу та аспірантів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» ІФНТУНГ під назвою «Блискавка»,  команда викладачів кафедри англійської мови ІФНТУНГ під назвою «Смартум».

За результатами трьох раундів і відповідей на 17 питань, перемогу здобула команда «Оптимістичні ДІДи». Втім, до збору коштів долучилися не лише учасники й учасниці фандрейзингової події, але й здобувачі освіти, викладачі, випускники спеціальності «Публічне управління та адміністрування» ІФНТУНГ, тож результати навіть перевершили початкові очікування – зібрано 17211 грн.! Найбільший колективний внесок зробила кафедра філології та перекладу. Це ще одна – хай невелика – часточка внеску ІФНТУНГ в загальну перемогу над ворогом.

 

 

  • 2
  • 11
  • 22
  • 222
  • 1111111
  • 9
  • 99
  • 999
  • 55
  • 555111
  • 55555
  • 66