Кіберполіція - про безпеку і конкурс

Студенти Інституту інженерної механіки та робототехніки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу зустрілись сьогодні зі старшим оперативним уповноваженим відділу протидії кіберзлочинності в Івано-Франківській області, капітаном поліції Назарієм Клюфінським.

Адміністрація університету не випадково запрошує представників кіберполіції для таких бесід. Адже в часі війни  інформаційна гігієна та безпека в соцмережах, протидія шахрайству в мережі Інтернет стали надзвичайно актуальними питаннями.

Ось і цього разу йшлося про проєкт «БРАМА», створений волонтерами для протидії дезінформації, захисту медіапростору від російської пропаганди та незаконному контенту в інформаційному просторі, а також про те, як повідомити про джерело неприйнятного контенту для подальшого масового надсилання скарг із блокуванням такого джерела.

Студенти груп АТ-24-1, АТ-24-2, ГМП-241, ГМІ-24-1, ПМК-24-1 та ПМІ-24-1 дізнались від пана Назарія про небезпечні схеми шахрайств, які ширяться мережею, про значення двофакторної перевірки в соцмережах та про Всеукраїнський відкритий конкурс «Cyber Security Camp», для організації якого свої зусилля об’єднали Департамент кіберполіції Національної поліції України, Binance, «Брама» і Харківський національний університет внутрішніх справ. Цей конкурс надає можливість здобувачам закладів вищої освіти перевірити свої навички у сфері інформаційних технологій та кібербезпеки, виконуючи завдання за різними напрямами.

Переможці отримають можливість взяти участь в офлайновому курсі на Буковелі, де дізнаються про основи кібербезпеки, криптозахисту та медіагігієни й розділять 1 300 000 гривень. 

 

 

  • 1
  • 3