ІФНТУНГ та УГКЦ анонсують співпрацю у сфері екології та сталого розвитку

З нагоди візиту на Прикарпаття Отця та Глави Української Греко-Католицької церкви  Блаженнішого Святослава Шевчука в конференц-залі Івано-Франківського Архієпархіального управління Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, яка відзначає 10-літній ювілей створення,  зібрались   Архієпископ та Митрополит Івано - Франківський Володимир Війтишин, Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахій Крижанівський, перший проректор ІФНТУНГ Олег Мандрик, представники Івано-Франківської обласної державної адміністрації та ЗМІ.

Серед святкових подій та заходів Блаженніший Святослав Шевчук відвідає й ІФНТУНГ. Цей візит, в основі якого лежить енцикліка Папи Франциска щодо екологічної кризи та догляду за спільним домом, яким для нас є Земля, має кілька символів, серед яких – екологічний та енергоощадний. Модератор зустрічі –  о. Іван Стефурак, наголосив на вагомому внеску університету у справу відновлюваної (чистої) енергетики, напрацюваннях для покращення екології не лише Прикарпаття, але й всієї країни.

Коментарі щодо питань, які стосуються співпраці УГКЦ та ІФНТУНГ у цій площині, дав ректор університету Євстахій Крижанівський: «Візит до нашого університету не випадковість. Ми йшли до цього тривалий час. Це демонструє об’єднання наших зусиль для вирішення глобальних проблем екології, які все гостріше постають у цілому світі. Звернення святішого отця Папи Франциска та синоду закликають нас діяти». Крім того, ректор зазначив, що один з найбільших храмів УГКЦ в області має стати полігоном для впровадження  енергоефективних розробок ІФНТУНГ.

 

  • 1
  • 2