ІФНТУНГ – АТ «Прикарпаттяобленерго»: співпраця в дії

В середу 28.09.2022 р. студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" відвідали відкриту лекцію із стейкхолдером АТ Прикарпаттяобленерго Карманським Олегом Васильовичем - начальником відділу  балансів і нормування. Тема лекції: "Принцип функціонування ринку електроенергії . Інформаційний обмін на ринку електроенергії. Балансування мережі ОСР".
Студенти ознайомилися з інноваційними технологіями, які вже працюють в енергосистемі України. Оскільки сучасна енергетика та ІТ тісно пов'язані, виникає необхідність використання новітнього програмного забезпечення, вміння роботи на DataHub (аукціонна платформа для розподілу доступної пропускної спроможності міждержавних перетинів).  Студенти та викладачі покращили розуміння роботи енергетичного ринку, змогли задати питання.
Нагадаємо, що це вже третя лекція, яка стала можливою завдяки укладеному нещодавно договору про співпрацю між АТ «Прикарпаттяобленерго» й ІФНТУНГ.

Більше за посиланням