ІФНТУНГ – АТ «Прикарпаттяобленерго»: співпраця в дії

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу триває цикл лекцій для студентів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»  від  партнера університету - АТ «Прикарпаттяобленерго». Сьогодні , 28 вересня, студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти цієї ж спеціальності  мали можливість  ознайомилися з передовим досвідом фахівців  компанії та  детальніше дізнатися про принципи функціонування ринку електроенергії, інформаційний обмін на ринку електроенергії, балансування мережі ОСР.  

1Привітав студентів і представників АТ «Прикарпаттяобленерго» завідувач кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Петро Курляк, а основним спікером заходу виступив начальник відділу балансів і нормування Олег Карманський.

На лекції студенти ознайомилися з інноваційними технологіями, які вже працюють в енергосистемі України. Оскільки сучасна енергетика й ІТ тісно пов'язані, виникає необхідність використання новітнього програмного забезпечення, вміння роботи на DataHub (аукціонна платформа для розподілу доступної пропускної спроможності міждержавних перетинів). 

Відзначимо, що такі зустрічі відбуваються завдяки укладеному договору про співпрацю між АТ «Прикарпаттяобленерго» й ІФНТУНГ, що забезпечує вдосконалення освітнього процесу ЗВО, покращення якості підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» й читання лекцій фахівцями «Прикарпаттяобленерго» з дисциплін професійної підготовки, а також створення  резерву та подальшого працевлаштування на наявні вакантні місця випускників університету електроенергетичної спеціальності.

 

  • 1
  • 2