Гурток: «Як працює страхування в умовах сьогодення?»


18.03 відбулось засідання гуртка на тему «Як працює страхування в умовах сьогодення?». Гість — заступник директора Івано-Франківської філії  ПАТ «Українська страхова група Вієна іншуренс груп» Шахпалангов Арзу Алізаманович. Він розповів про зміни, які вже відбуваються на ринку страхування. Пов’язані вони з реалізацію ідей Білої книги «Майбутнє регулювання ринку страхування». Ці ідеї відображені в новому Законі України «Про страхування», який вступив в дію з 1 січня 2024 року. Також ринок очікує важливих та вкрай необхідних змін у законодавстві про автоцивілку. 
 

Незважаючи на всі виклики, спричинені війною, страховий ринок України продовжує активно відновлюватись. Основними драйверами росту страхових премій були наступні види страхування: КАСКО, ОСЦПВ та Зелена картка. 
 

Арзу Алізаманович детально зупинився на основних видах інновацій у страхуванні, нових страхових продуктах, а також на тому як саме нині просуваються непопулярні продукти. Цікавими виявились тенденції стосовно діджиталізації страхового ринку України.