Підготовка фахівців галузі міжнародного рівня: ІФНТУНГ і Halliburton уклали договір про співпрацю

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу й американська компанія Halliburton, яка є однією з найбільших світових постачальників нафтогазових сервісних послуг, уклали Договір про співпрацю. Своїми підписами документ скріпили представник компанії Halliburton  п. Adrian Gheorghita та проректор університету з наукової роботи, професор Олександр  Кондрат.

1У межах посилення стратегічної співпраці з провідними нафтосервісними компаніями задля  оновлення своєї матеріально-технічної бази та покращення рівня освітніх послуг для майбутніх фахівців галузі  ІФНТУНГ  залучив у якості грантової програми програмний комплекс Landmark від компанії Halliburton. Загальна вартість програмного забезпечення становить понад 32 млн $ і включає модулі, які дають можливість моделювати геологію родовищ, процеси буріння свердловин, розробки родовищ, експлуатації свердловин, збору та підготовки свердловинної продукції та здійснювати економічні розрахунки.

Згідно з договором про співпрацю  для викладачів кафедри буріння Інституту нафтогазової інженерії був проведений вступний навчальний онлайн-тренінг представниками компанії.  В найближчій перспективі здобуті знання дадуть можливість використовувати придбане програмне забезпечення в діючій освітній програмі.

Сторони впевнені, що стратегічна співпраця вкрай важлива для підготовки майбутніх фахівців галузі міжнародного рівня та досягнення енергетичної незалежності України.

Довідково. Halliburton – один з найбільших світових постачальників продуктів і послуг для індустрії енергетики. Заснована у 1919 році, компанія веде діяльність у більш ніж 70 країнах і налічує понад 60 000 співробітників. Компанія надає сервіси та допомагає максимізувати вартість протягом усього життєвого циклу існування родовищ – від визначення місцезнаходження вуглеводнів та управління геологічними даними до буріння та оцінки параметрів пласта, будівництва та закінчення свердловин і оптимізації видобутку протягом усього життєвого циклу активу.