Фахівці кафедри ЕМ і ТД активно поширюють практичні знання з енергоефективності й відновлюваної енергетики

Днями фахівці кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики організували тренінг-інтенсив для стейкхолдера освітніх програм «Інженерія відновлюваної енергетики» та «Енергетичний менеджмент» - компанії «Теплокрам», яка є одним з лідерів Івано-Франківщини в інсталяції енергоефективних систем твердопаливного опалення, вентиляції та кондиціювання.

Тематика тренінгу, яка продиктована умовами сьогодення, стосувалася особливостей правильного проєктування систем резервного живлення та застосування для цієї задачі автономних і гібридних фотоелектричних станцій.

1Інтенсив проводив доцент кафедри енергетичного менеджменту та технічної діагностики, експерт з енергетики Андрій Яворський. Серед переваг встановлення в якості резервного джерела електропостачання фотоелектричних станцій – необмежений час її автономної роботи, використання не несе негативного впливу на природу, а «паливо» доступне й безкоштовне. Під час  тренінгу експерт детально розглянув зі слухачами питання щодо підбору й розрахунку параметрів обладнання для побудови систем резервного живлення та надав практичні поради з їх монтажу. А завдяки професійному обладнанню, яке встановлено в лабораторіях кафедри енергетичного менеджменту й технічної діагностики за підтримки USAID Проєкт енергетичної безпеки, було продемонстровано роботу автономної фотоелектричної станції в різних режимах роботи та проведено майстер-клас з електромонтажних робіт. Жваву дискусію викликали питання, пов’язані з підходами до вибору та застосування інверторів та акумуляторних батарей.

Працівники кафедри вдячні колективу компанії «Теплокрам» та її директору Роману Венгеру за можливість поширення практичних знань з  енергетичної ефективності та відновлюваної енергетики.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5