В біді не покидають

Справжній десант Івано-Франківської обласної військової адміністрації прибув до ІФНТУНГ, аби зустрітися з внутрішньо переміщеними особами та розглянути ті проблеми, з якими стикаються переселенці у своєму побуті на нових місцях проживання.

Очільниця ОВА Світлана Онищук разом із колегами відповіла на питання присутніх стосовно отримання житла, лікування, освіти, низки програм соціальної підтримки наших громадян, яких війна в буквальному сенсі цього слова вигнала з рідних домівок. Також вона звернула увагу учасників зустрічі на широкі можливості брати участь у культурних і краєзнавчих програмах, запроваджених у місті.

Також усім ВПО, які завітали до Івано-Франківського національного університету нафти і газу, була надана гуманітарна допомога (продукти харчування)  від американської організації Global Empowerment Mission (GEM).

Нагадаємо, що GEM активно долучилась до відновлення вікон у пошкоджених, внаслідок російської ракетної атаки, корпусах ІФНТУНГ, а цього разу в стінах нашого ЗВО GEM розгорнула акцію допомоги внутрішньо переміщеними особам.

Представник GEM, керівник напрямку підтримки ВПО Роман Косило зазначає, що попереду - багато роботи. Адже війна триває, відтак дедалі більше знедолених людей потребують підтримки, особливо малозабезпечені категорії громадян, люди з інвалідністю тощо. Тож для вирішення проблем, з якими зіткнулось українське суспільство, важливе об'єднання зусиль благодійних організацій з громадою.

Своєю чергою колектив ІФНТУНГ, свідомий соціальної місії провідного освітнього закладу краю, при кожній нагоді вносить свою лепту у доброчинні заходи. Із перших днів війни в його стінах велась активна робота із допомоги ВПО. Безперечно, й надалі він не стоятиме осторонь важливих справ, які щодня наближають нашу Перемогу.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3