Віконна програма GEM прискорила темпи відновлення ІФНТУНГ

Представники американської організації Global Empowerment Mission (GEM), яка допомагає відновити пошкоджені вікна корпусів після російського ракетного обстрілу 22 червня цього року, прибула з робочим візитом до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Операційний директор представництва GEM в Україні Андрій НЕГРИЧ, керівник з віконної програми та проєктів GEM в Україні Олександр БАБЕНКО, керуючий місій з гуманітарних напрямків GEM в Україні Артем ЛЕВІТАС, голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана ОНИЩУК у супроводі ректора ІФНТУНГ Ігоря ЧУДИКА оглянули університет, щоб оцінити результати роботи та темпи відновлення вікон.

«GEM – одна з перших зголосилася надати благодійну допомогу університету. Загалом віконна програма благодійної організації для ІФНТУНГ передбачає засклення 165 вікон. Днями вже прибула перша партія з 68 вікон, які виготовлені за відповідними замірами: для головного (8 вікон), четвертого (28 вікон) та п’ятого (32 вікна) корпусів. Це, без сумніву, прискорило темпи відновлення університету, завдяки чому ЗВО планує вчасно розпочати навчальний рік», - говорить Андрій НЕГРИЧ, який не тільки представляє благодійну організацію в Україні, але й є випускником університету. Чоловік зізнається, що сьогодні його охоплюють змішані почуття: з одного боку – радий, що може допомогти альма матер, з іншого – сумно, що був приліт, і тому він тут. Та все ж найголовніше, що організація робить все можливе, щоб навчальний рік розпочався в університеті вчасно, а студенти могли вчитись у комфортних умовах.

Вітаючи гостей, Ігор ЧУДИК підкреслює роль благодійних організацій, галузевих компаній, обласної влади, приватних фірм, навчальних закладів та випускників у відновленні університету: «Ми щиро вдячні американській організації GEM за вагому допомогу та пропозиції. Зі свого боку ми зробимо все, щоб студенти, які прийдуть на навчання, були під гідною опікою науково-педагогічних працівників, у корпусах, обладнаних максимально безпечно і вікнами, і обладнанням, і укриттями. З такою підтримкою нас не здолати!»

Представники GEM пройшлись університетом, оцінили темпи скління вікон. Результатами залишились задоволені. Вони також цікавились долею найбільш зруйнованих корпусів, можливістю їх відновлення та посильної допомоги у їх відбудові. 

Всебічна підтримка й допомога наших партнерів і друзів кріпить віру та вселяє впевненість у швидкому відновленні ІФНТУНГ та повноцінному освітньому процесі. Кожен внесок благодійників – це внесок у майбутнє України.

Довідково. Global Empowerment Mission (GEM) – це американська некомерційна організація, заснована у 2011 році як служба реагування на глобальні катастрофи. За понад 20 років команда GEM здійснила більше 300 гуманітарних місій по всьому світу. В Україні організація курує проєкти з реконструкції та надає гуманітарну допомогу постраждалим від війни регіонам. З 2023 року GEM  у повному партнерстві з The Howard G. Buffett Fondation (HGBF) займається заміною вікон в пошкоджених від російських обстрілів будинках й закладах.

GEM займається 5 великими програмами в Україні:

  • програма питної води;
  •  віконна програма;
  • генераторна програма;
  • програма гуманітарної підготовки;
  • програма продуктів харчування.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця