День відкритих дверей у світ нафтогазової промисловості

У прийдешню неділю в Україні відзначатимуть День працівника нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України, яке є одним з ключових для Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу – єдиного в країні ЗВО нафтогазового профілю ІV рівня акредитації. Три інститути ІФНТУНГ – 1Інституту нафтогазової інженерії, Інститут інженерної механіки та Інститут природничих наук і туризму, безпосередньо пов’язані з галуззю: готують для неї висококваліфіковані кадри.

Цьогоріч у рамках традиційних урочистостей з нагоди Дня працівника нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України у стінах ІФНТУНГ для студентів нафтогазових спеціальностей університету відбувся День відкритих дверей філії УкрНДІгаз Укргазвидобування Нафтогаз.

Розпочався захід вітальними словами ректора ІФНТУНГ Євстахія Крижанівського: «Університет радо вітає наших гостей та2 партнерів з Укргазвидобування, які у цей важкий воєнний час знайшли тут прихисток. Для багатьох працівників різних структур Нафтогазу ІФНТУНГ – це alma mater. Наші науковці, викладачі, студенти та випускники, які обрали таку важливу галузь нашої промисловості, це – Прометеї, що несуть світло, тепло та затишок у наші оселі. Важко переоцінити також роль, яку відіграють нафтогазові структури, науковці та фахівці в енергетичній незалежності 3держави та в забезпеченні ЗСУ паливно-мастильними матеріалами. Ми всі сподіваємось, що спільними зусиллями з філією УкрНДІгаз Укргазвидобування ми й надалі ефективно працюватимемо на благо України».

Про велике значення співпраці між УкрНДІгаз Укргазвидобування та ІФНТУНГ говорив у привітанні й проректор з наукової роботи університету Ігор Чудик, бо «хоча УкрНДІгаз – це науковці-виробничники, а ІФНТУНГ – це науковці-викладачі, але всі ми працюємо на одну нафтогазову та нафтопереробну промисловість».

На заході була представлена новостворена філія УкрНДІгаз. Заступник директора УкрНДІгаз з наукової роботи з видобутку Сергій Стецюк поінформував присутніх про те, що Інститут здійснює наукове і проектне забезпечення всіх видів діяльності нафтогазового комплексу від підготовки ресурсної бази, пошуку, розвідки родовищ, їх розробки, експлуатації свердловин, видобутку, підготовки, переробки сировини, транспортування природного газу до промислового та побутового споживача, екологічної безпеки і що за проектами4 інституту розробляється близько 80% газових і газоконденсатних родовищ України, створено потужну мережу українських підземних сховищ.

 Усі охочі мали змогу не лише отримати інформацією про філію, але й довідатись про корисні і цікаві проекти із залучення студентів від Укргазвидобування, поспілкуватися з фахівцями галузі, а також взяти участь у вікторині та отримати цікаві призи.

Директор Інституту нафтогазової інженерії Олег Витязь зачитав наказ по університету, в якому з нагоди Дня працівника нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України були нагороджені грамотами та сертифікатами викладачі та працівники ІФНТУНГ та оголошено подяки кращим студентам нафтогазових спеціальностей. Вручення нагород супроводжувались оплесками.

 

  • 11
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 5
  • 13
  • 6
  • 12
  • 14