"Chornobyl - a legacy and a challenge"

 

У рамках вшанування пам'яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС та відзначення Дня охорони навколишнього середовища студенти та викладачі кафедри «Технології захисту навколишнього середовища та безпеки праці» 25.04.2024  долучилися до освітньої лекції організованої Центром інформаційно-аналітичного та технічного забезпечення моніторингу об’єктів атомної енергетики Національної академії наук України. Доповідачем виступив Dr.-Ing. Norbert Molitor, експерт з Німеччини у галузі закриття ядерних об'єктів та гірничих майданчиків, (PLEJADES GmbH - Independent Experts). Тема лекції: "Chornobyl - a legacy and a challenge".
Лекція відбулася англійською мовою і зібрала значну увагу серед студентської спільноти та професорсько-викладацького складу. Ця подія дала учасникам унікальну можливість дізнатися більше про історичне та сучасне значення Чорнобильської катастрофи, а також обговорити потенціал досліджень на території ЧАЕС. Представлено потенціал для майбутніх наукових робіт в рамках зони відчуження ЧАЕС. Учасники лекції взяли участь у дискусії, ставлячи питання та обмінюючись думками щодо майбутніх досліджень у районі аварії.
Ця лекція значно підвищила обізнаність студентів щодо екологічних та безпекових викликів, пов'язаних з ядерною енергетикою, і зміцнила зв'язки між академічними колами і міжнародними експертами. Такі заходи сприяють підготовці нового покоління фахівців, які зможуть впоратися з глобальними викликами у галузі технологій захисту навколишнього середовища.

Нагадаємо, що Dr.-Ing. Norbert Molitor був спікером Семінару-тренінгу з міжнародною участю "Чорнобиль: проблеми, перспективи, технології захисту довкілля" організований кафедрою "Технологій захисту навколишнього середовища" в 2021 році. Детальніше тут: https://nung.edu.ua/news/seminar-treninh-z-mizhnarodnoyu-uchastyu-chornobyl-problemy-perspektyvy-tekhnolohiyi-zakhystu

 

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця