Чергова зустріч гаранта ОПП зі студентами спеціальності 103 – Науки про Землю


23 червня 2022 року відбулася чергова зустріч гаранта освітньо-професійної програми «Геологія нафти і газу, геофізика, геоінформатика, інженерна геологія та гідрогеологія» спеціальності 103 – Науки про Землю, д.геол.н., професора Хомина В.Р. зі здобувачами вищої освіти груп НЗ-21-1 та НЗ-21-2 за першим (бакалаврським) рівнем в ІФНТУНГ.

Основна увага при обговоренні була приділена поєднанню теоретичних знань і практичної підготовки та набуття студентами компетенцій і навичок, які формують фахівця з наук про Землю, здатного виконувати професійні функції, зокрема на підприємствах нафтогазової галузі, а також отримання досвіду співпраці в міжнародному середовищі через участь у міжнародних програмах навчання, стажування та проходження практики на базі зарубіжних університетів-партнерів, оскільки практична підготовка здобувачів вищої освіти є обов’язковим компонентом ОПП. Гарантом було наголошено на попередньо доведеній директором ІПНТ можливості студентам першого курсу у липні цього року пройти навчальну геолого-ознайомчу практику на базі Краківської гірничо-металургійної академії (AGH, Польща). Окремо було доведено до відома студентів вимоги до виконання завдань практик, що викладені у відповідних методичних вказівках.

Також на зустрічі обговорювалися питання якості освіти, зокрема:доступність і повноту викладеного матеріалу; відповідність викладання принципам академічної свободи; відповідність форм і методів навчання для засвоєння матеріалу; своєчасність та достатність інформації щодо оцінювання знань тощо. 

У ході дискусії студенти-першокурсники відзначили загалом високий рівень викладання матеріалу та висловили побажання щодо збільшення кількості годин із практичних та лабораторних занять.


 

  • Фото
  • Фото
  • Фото
  • Фото