Поглиблюємо партнерство з Асоціацією газовидобувних компаній України

Високоосвічена молодь – це головна цінність держави та запорука ефективної відбудови України після війни. Як в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, так і в Асоціації газовидобувних компаній України переконані, що якісна освіта сприятиме економічному прогресу, а поєднання науки й практики є основою для вдосконалення професійних навичок та набуття досвіду.

Саме з цією метою Асоціація підписала Меморандум про співпрацю з нашим університетом- провідним вищим навчальним закладом в Україні нафтогазового профілю, який вже понад 55 років успішно готує фахівців для сектору. Сьогодні університет має вісім навчально-наукових інститутів, науково-дослідний інститут нафтогазової енергетики та екології, три коледжі і ліцей, загалом там навчається понад 10 тис. студентів.

«Газовидобувна галузь є однією із ключових для української економіки і має потенціал для розвитку після нашої перемоги. У повоєнному відновленні висококваліфіковані працівники будуть затребувані, тож важливо вже сьогодні спільно готувати спеціалістів, які володітимуть знаннями й матимуть відповідні навики, щоб працювати задля зміцнення енергобезпеки країни», - переконаний виконавчий директор Асоціації Артем Петренко.

Спільно реалізовуватимуться програми й проєкти, що сприятимуть енергетичній незалежності країни, стимулюватимемо інноваційну діяльність та впровадження нових технологій у галузь, будемо сприяти професійному розвитку студентів і підвищенню кваліфікації фахівців.

«Наш університет вже багато десятиліть готує висококваліфікованих фахівців для нафтогазової індустрії. І сьогодні, коли Україна бореться із зовнішнім агресором та виборює право на вільне життя, нашим головним завданням є зробити все можливе, щоб наші випускники стали драйвером для повоєнного зростання країни. Я переконаний, що співпраця університету з бізнесом – це можливість для наших студентів не лише отримати досвід застосування своїх знань на практиці, а й стимул вдосконалюватися та розвиватися. Впевнений, що наше партнерство з Асоціацією матиме добрі результати й буде підкріплено реальними справами на благо нашої країни», - сказав ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик.

Довідково. Асоціація газовидобувних компаній України найбільше об'єднання незалежних газовидобувних підприємств в Україні. До складу Асоціації входять: ДТЕК Нафтогаз, Еско-Північ, Укрнафтобуріння, Західнадрасервіс, Smart Energy, Geo Alliance Group, Полтавська газонафтова компанія, Стрийнафтогаз та Куб-Газ. Мета діяльності - сприяти зміцненню енергетичної та економічної безпеки України.