ІФНТУНГ - активний партнер у модернізації нафтогазових компаній

Про відновлення університету  після ракетного удару, освітню й наукову діяльність, співпрацю з промисловістю для впровадження передових науково-технічних розробок розповів проректор з наукової роботи Олександр КОНДРАТ під час  роботи VIII Київської нафтогазової конференції Ньюфолк НКЦ «Буріння. Інтенсифікація. Екологія та охорона праці».

Війна змінила пріоритети в багатьох сферах і додала нових викликів, але філософія діяльності ІФНТУНГ залишається незмінною. Попри складнощі, пов’язані з ракетним ударом по території нашого університету, ми продовжуємо займатися науковою діяльністю та готувати сучасних професіоналів галузі. Вчасно розпочати новий навчальний рік і залишатися одним із найпопулярніших технічних закладів вищої освіти України стало можливим завдяки нашим партнерам і друзям, зокрема групі Нафтогаз, яка взяла на себе лідерство у відбудові університету. І сьогодні ІФНТУНГ не лише продовжує утримувати високі стандарти та лідерські позиції діяльності, але й активно розвивається, послідовно працює на сталий розвиток, забезпечує високу результативність наукової та освітньої діяльності, інтегрується в міжнародний академічний простір, щоб гарантувати надання якісних освітніх послуг для майбутніх фахівців галузі.

За словами проректора, наш університет є одним з лідерів прикладних інженерних наук в Україні та визнаним експертним центром з розгалуженою мережею дослідників, науковців і практиків. Пріоритетними напрямами наукової діяльності є розроблення та вдосконалення технологій і технічних засобів інтенсифікації процесів розвідки, буріння, видобутку, транспорту та зберігання нафти і газу, розробки технологій альтернативних джерел енергії тощо. Щоб наукові дослідження були з ефективними показниками, у ІФНТУНГ постійно ведеться робота над зміцненням матеріально-технічної бази, відкриваються численні науково-дослідні лабораторії, поглиблюється співпраця з великими виробничими підприємствами України та світу.

Про актуальність досліджень ІФНТУНГ свідчить й щорічне державне фінансування наукових проєктів на загальну суму понад 10 млн грн. Також університет активно працює з міжнародними партнерами, реалізовуючи масштабні наукові проєкти в сфері енергетики, екології, туризму тощо. Так, станом на кінець 2023 року в реальному секторі економіки впроваджено та працює близько 30 науково-технічних результатів. Окрім того, ІФНТУНГ вже багато років є активним партнером у модернізації нафтогазових компаній і забезпечує не тільки висококваліфіковані кадри, а й активно співпрацює з промисловістю для впровадження передових наукових розробок. «На замовлення галузевих компаній університет виконав і виконує науково-дослідні роботи, які забезпечують збільшення видобутку вуглеводнів, залученню інвестицій в нафтогазову галузь, забезпеченню безпечних умов праці та здійснення складних технологічних процесів. Також ІФНТУНГ сприяє переходу галузевих підприємств на міжнародні стандарти у процесах нафтогазовидобутку. Наш університет готовий до доброчесної конкуренції та взаємовигідної співпраці», - зазначив проректор Олександр КОНДРАТ.

Велика увага в ІФНТУНГ і до студентських наукових досліджень. Університет створює необхідні умови для реалізації наукового потенціалу молоді. Наші студенти займають передові місця в міжнародних престижних конкурсах, всеукраїнських олімпіадах і змаганнях. ІФНТУНГ робить все, щоб виплекати та зберегти молоде покоління науковців для майбутнього України.

Крім участі в конференції, ІФНТУНГ також представив свої інновації та наукові розробки для нафтогазової галузі на виставці «Нафтогазекспо 2024».