Професор ІФНТУНГ отримав премію імені Василя Стефаника

31 травня на підставі протоколу засідання комісії з призначення премії імені Василя Стефаника в галузі літератури від 13.05.2022 № 2, згідно з розпорядженнями Івано-Франківської обласної державної адміністрації та обласної ради від 22.02.2010 № 92/13-р «Про премію імені Василя Стефаника» відбулось вручення премій переможцям в трьох номінаціях – «Поезія», «Документальна і науково-критична література (естетика, літературознавство, мистецтвознавство, українознавство, художня публіцистика, критика, мемуаристика)», «Проза».

1З вітальними словами на заході виступили заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко, заступник голови Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчук, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор Ігор Цепенда, начальник Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак.

Цьогоріч премію в номінації  «Поезія» присуджено Василю Михайловичу Мойсишину –  українському вченому, доктору технічних наук, професору, завідувачу кафедри вищої математики Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки.

Університетська спільнота вітає Василя Мойсишина із знаковою нагородою та бажає йому пладної творчості та подальших літературних звершень.

Довідково. Премія імені Василя Стефаника в галузі літератури, мистецтва, архітектури та журналістики — є найвища в Івано-Франківській області відзнака, яку присуджує Івано-Франківська обласна державна адміністрація місцевим авторам.

 

 

  • 2
  • 4
  • 5