Зміна клімату призводить до багатьох незворотніх змін

Зміна клімату призводить до багатьох незворотніх змін, тож, розуміючи складність наслідків на міжнародному рівні, більшість країн вже втілюють у життя проєкти, що покликані на місцевому чи регіональному рівні сприяти збереженню екології. Одним з таких є проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом'якшення змін клімату».

Перехід на альтернативні види палива, зокрема біогаз, є одним з аспектів зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. У багатьох випадках від використання біогазу довкілля виграє двічі. Перший раз – на стадії виробництва цього палива. Це в тому випадку, якщо його видобувають з відходів тваринництва, харчової промисловості, стічних вод та твердих побутових відходів. Коли біогаз видобувають із такої сировини, то виконують важливу екологічну місію – захоплюють і використовують для господарчих потреб той метан, котрий в іншому разі потрапив би до атмосфери.

При цьому метан чинить парникову дію у 21 раз потужнішу, ніж вуглекислий газ. Тож не випустити його в довкілля – дуже важливо в сенсі боротьби з глобальним потеплінням. Друга екологічна перевага проявляє себе, коли біогаз спалюють, у той чи інший спосіб використовуючи його енергію. Річ у тому, що спалення газу – як біогазу, так і природного – завдає значно меншої шкоди довкіллю, ніж коли спалюють вугілля. Тож заміна вугільних ТЕС тими, що використовують газ, є одним зі шляхів боротьби з кліматичними змінами.

 

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація