За результатами реалізації Part4CM буде створено ЕМА

Одне із основних завдань проєкту "Партнерство Румунія-Україна для пом'якшення зміни клімату" ("RO-UA Partnership for Climаte Change Mitigation") - створення Агенств з енергетичного менеджменту (ЕМА) в Івано-Франківську та Ботошані.

ЕМА - це організації на місцевому чи регіональному рівні, що покликані підтримувати впровадження інноваційних технологій в управління енергією. Також вони діють у напрямку вирішення нагальних питань і проблем в секторі енергетики та формують свою діяльність на основах концепції сталого розвитку.

Основною функцією ЕМА стане проведення моніторингу Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату до 2020, який був розроблений для Івано-Франківська науковцями ІФНТУНГ ще наприкінці 2013 року. Після проведення моніторингу виконання теперішнього Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату, його удосконалять і поставлять за мету скоротити викиди CO2 на 40% до 2030 року.

Також фахівці Агенства займатимуться освітньою діяльністю, поширюватимуть інформацію про енергоефективність для широкого загалу. Так, до цього часу наукове містечко "Нова енергія" займалося просвітництвом щодо енергоефективності серед дітей. А ЕМА буде більше спрямоване на роботу з дорослим населенням, яке в подальшому також може передавати цю інформацію іншим людям. Також Агенство сприятиме розбудові системи енергетичного менеджменту в громадських будівлях.

Проєкт «Партнерство Румунія-Україна для пом'якшення зміни клімату» фінансується Європейським Союзом. Тривалість - 1,5 роки (01.11.2020 - 30.04.2022).

Загальний бюджет на партнерів - 248 202,00 євро, в т.ч.: бюджет для України – 184 670,00 (ґрант ЄС – 165 930,00 євро, внесок українських партнерів – 18 740 євро).

 

News Images

PHOTO GALLERY
Додаткова інформація